092015_1webNumărul din luna septembrie al revistei „Actualitatea Creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, se deschide cu editorialul PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, dedicat Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Îngrijirea Creației. Dosarul este dedicat apropiatei vizite oficiale pe care Papa Francisc o va face în Statele Unite, în perioada 23-26 septembrie a.c., și în cadrul căreia îl va canoniza pe fericitul Junipero Serra, va efectua o vizită la Congresul SUA și la ONU, se va întâlni cu reprezentanți ai autorităților de stat, ai altor culte și ai Bisericii Catolice locale, și va participa la Întâlnirea Mondială a Familiilor (Philadelphia, 25-26 septembrie).

Publicația continuă apoi cu știri din viața Arhidiecezei, din alte dieceze și eparhii din țară și din străinătate, iar rubrica dedicată Vieții Consacrate ne prezintă Institutul Fiicele Milostivirii şi ale Crucii, Fraţii Misionarii Carităţii şi Congregaţia Misionarele Carităţii. La pagina „Semnificații teologice”, Wilhelm Tauwinkl vorbește despre soteriologia Sfântului Anselm – „Răscumpărarea: biruinţă sau ispăşire?”. Iulia Cojocariu dedică pagina despre Monseniorul Vladimir Ghika piesei de teatru „Femeia adulteră”, scrisă de monseniorul.

La „Biserica Catolică în lume”, Liana Gehl face o prezentare a Bisericii Catolice din Thailanda, iar „Sfântul lunii” ales pentru acest număr al revistei este Iosif din Copertino (1603-1663), comemorat la 18 septembrie. Pe lângă tradiţionala pagină dedicată tinerilor, „Suflet tânăr”, în acest număr revista le dedică o pagină și copiilor.

 

DOSAR: Papa Francisc în Statele Unite ale Americii, 23-28 septembrie 2015

* PAPA FRANCISC, al patrulea Pontif care vizitează Statele Unite ale Americii
de Ioan – Ștefan DUMITRAȘ

* Prezență istorică: Papa Francisc în Congresul Statelor Unite ale Americii
(după Radio Vatican)

* Fericitul Junipero Serra va fi canonizat de Papa Francisc, la Washington DC
de I.Ş.D.

* Papa Francisc la ONU
de Cristina GRIGORE

* Întâlnirea Mondială a Familiilor. Pe firul istoriei…
de Cristina ŞOICAN

* Philadelphia: a VIII-a Întâlnire Mondială a Familiilor
de A.C.

* Logo ÎNTÂLNIREA MONDIALĂ A FAMILIILOR Philadelphia 2015

* Iubirea este misiunea noastră: o familie vie. Catehezele pregătitoare 
de Pr. Fabian MĂRIUȚ

* Familia, resursă a societăţii
de Pr. Fabian MĂRIUȚ

 

Publicaţia poate fi achiziţionată din parohiile Arhidiecezei şi de la Librăria Sf. Iosif.

Show Buttons
Hide Buttons