logo WMF 2015 PhiladelphiaClopotul Libertății este un important simbol al Americii. Aflat în Philadelphia, Pennsylvania, a sunat pentru a-i aduna pe cetățenii americani ca să asculte citirea în public a Declarației de Independență la 8 iulie 1776. Astfel, imaginea Clopotului simbol a fost aleasă ca logo al Întâlnirii Mondiale a Familiilor pentru a sublinia rolul orașului Philadelphia în recunoașterea și apărarea drepturilor civile și a libertății religioase.

Logoul redă ideea clopotului care sună pentru a anunța vestea cea bună a familiei. Micul clopot alb din argint, din Philadelphia, este simbolul tuturor clopotelor din lumea întreagă, care cheamă familiile la biserică. În interiorul clopotului, ca parte integrantă a unei Cruci, semnul centralității lui Cristos în viața familiei și a Bisericii, este reprezentată o familie cu cinci persoane cu înălțimi și vârste diferite, ce reprezintă diferitele roluri ale membrilor familiei, în unitate: tatăl, mama, fiul, fiica, fratele, sora, bunicul și bunica, unchii și toți ceilalți.

Culorile folosite la realizarea logoului sunt calde, reprezentative pentru anotimpul în care are loc Întâlnirea. Caracterul ales pentru scrierea titlului este unul puternic, elegant și dinamic.

 

[Articol apărut în Actualitatea Creştină, Anul XXVI, nr. 09/2015, p. 20]

Show Buttons
Hide Buttons