Despre revistă

Actualitatea creștină cere, bate, caută spre inimile și mințile tuturor,
care zilnic vor să descopere drumuri deschise spre împlinire umană și creștină”.

Ioan Robu,
Arhiepiscop Mitropolit de București

Timp de aproape 50 de ani Biserica Catolică a fost obligată la tăcere de către regimul comunist, interzicându-i-se editarea de ziare sau reviste. În ianuarie 1990, imediat după evenimentele istorice din decembrie 1989, Arhiepiscopia Romano-Catolică de București a scos primul număr al publicației sale oficiale Curierul catolic, în format de ziar (24×34,5 cm, 4 pagini). Numele fusese preluat de la o publicație mai veche, antebelică, a Arhiepiscopiei.

Din august 1990 şi până în februarie 1997, ziarul a apărut cu titlul Curierul catolic – Actualitatea creştină (cu al doilea titlu mai proeminent). Modificând treptat numărul de pagini de la 4 la 8 și în final la 12, în februarie 1997 ziarul Curierul catolic a devenit revistă, intitulată simplu Actualitatea creștină, având inițial 20 de pagini plus 4 pagini de supliment, apoi 32 de pagini. La început revista a apărut complet alb-negru; din iulie 1997 are prima copertă color, iar din 2004 este tipărită în întregime color.

Cu numărul din decembrie 2015, odată cu inaugurarea Anului Sfânt al Milostivirii, revista s-a „realiniat la actualitate”, cu un nou antet, o nouă grafică și un conținut reorganizat și îmbogățit. În prezent publicația apare lunar, cu 12 numere plus un supliment de Crăciun, în format 200 x 265 mm, 36 pagini, tipărită în întregime color.

Show Buttons
Hide Buttons