Ce facem, o luăm de la capăt? Începem din nou? Bine te-am regăsit, drag tânăr cititor!

Elevii au început anul școlar de patru săptămâni, studenții reiau cursurile în această lună, practic ne aflăm în pragul unui nou început. Sper că te găsesc cu gânduri pozitive și dornic de a începe cu dreptul acest început!

Desigur, privind „în zare”, poate părea un drum lung și cu mult de lucru. Dar nu te descuraja! Perspectiva de viitor poate fi alta și chiar am o propunere pentru tine, indiferent care este condiția ta (elev/student) în aceste momente. Haide să observăm împreună o perspectivă care chiar să ajute.

Pentru început, fă primul pas, începe acest drum nou! Nu-ți fie teamă de ce va urma! Lao Zi, un filosof din Orient, afirma: „O călătorie de o sută de mile începe cu primul pas.” Odată ce vei începe, vei observa că drumul nu e chiar atât de greu cum părea la început.

Apoi, evită perfecționismul. Continuă fără a aștepta ca totul să fie perfect. Vei avea posibilitatea ca, pe parcurs, să ajustezi ceea ce nu merge. Te poți adapta după circumstanțe. Trei: pregătește-ți puțin drumul și aprovizionează-te cu ceea ce ai nevoie pentru a putea susține „călătoria” ta atunci când vor apărea provocări. Fă un inventar al resurselor tale interioare și exterioare. Patru: dorește-ți sincer să mergi pe acest drum. Contează mult să ai o stare de spirit bună, care să-ți mențină tonusul ridicat. Cinci: nu-ți fie teamă să dai greș. Dacă se va întâmpla ca primele rezultate să nu fie cele așteptate, rămâne totuși experiența dobândită. Va fi timpul pentru ajustări. Iar ca bonus: (de fapt, de aici se începe) fă echipă cu Isus. Povestește-i despre proiectul tău și cere-i să te binecuvânteze. Sunt șanse mari chiar să te însoțească! Nu vei fi singur în această călătorie, Domnul te va însoți. Împreună cu el, parcursul tău va fi mai sigur!

Îți doresc un an nou școlar/universitar binecuvântat!

Pr. Marian Blaj,

Oficiul pentru Pastorația Tineretului


Actualitatea creştină, nr. 10/2022, Anul XXXIII, p. 17.

Show Buttons
Hide Buttons