Copilăria Misionară Pontificală este deschisă pentru un loc de prietenie și sprijin reciproc. În această familie învățăm să ne împrietenim, să ne dăruim și să îi iubim pe ceilalți așa cum sunt. Totodată, să nu judecăm celelalte persoane după aparențe. Sub motoul „Toți suntem frați și avem aceeași casă”, îi considerăm pe toți ca făcând parte din aceeași familie. Ne susținem, ne ajutăm reciproc și ne împărțim întotdeauna sarcinile.

Prin Copilăria Misionară Pontificală am înțeles că orice copil poate deveni misionar. Prin CMP învățăm lucruri esențiale, aspecte ce ne ajută în orice moment al vieții noastre. Spre exemplu, tu îți aduci aminte în zilele grele în care aveai nevoie de ele că Dumnezeu nu îți dă niciodată o cruce pe care nu o poți duce? Sau când ești într-un impas, îți aduci aminte să îi ceri sfatul lui Isus prin rugăciune? Dacă faci aceste lucruri, întotdeauna reamintește-le și altora, iar dacă nu, lasă-i pe alții să îți reamintească cât de special ești în ochii lui Dumnezeu.

Când vorbim de misiuni, gândul nostru se duce la preoții noștri care acum își desfășoară activitatea în țări precum Kenya, Coasta de Fildeș, Panama. Dar oare la asta se rezumă totul? Visul unui copil misionar presupune să ajuți întotdeauna persoanele din jurul tău, să le reamintești că Dumnezeu nu uită pe nimeni niciodată, să îi asiguri că sunt iubiți și să îi îndemni și pe ceilalți copii să creadă în Dumnezeu. Să fii copil misionar înseamnă să ajuți o persoană, conform învățăturii creștine.

Până acum câteva luni, nu am știut cum este să simți bucuria de a dărui și cum este să-l iubești pe fratele tău cu adevărat, până în momentul în care a trebuit să dăruim din lucrurile noastre celor care au mai multă nevoie de ele. Bucuria pe care am simțit-o după ce am dăruit a fost una emoționantă, până la lacrimi. Este minunat să realizezi cât de binecuvântat ești și cât de mult poți înveseli sufletele nevinovate cu ajutorul lui Dumnezeu.

Între noi copiii misionari există o prietenie foarte mare! Suntem extrem de fericite că avem oportunitatea de a experimenta aceste sentimente extraordinare și îi mulțumim Domnului pentru această comunitate minunată. Aceasta e familia noastră misionară! Te așteptăm să faci parte din marea familie a Copilăriei Misionare Pontificale!

Text scris de către copiii misionari

Alesia Duță și Raluca Jibu din Râmnicu Vâlcea,

Bianca Cherecheș, Natalia Gheț și Lucia Rîtan din Gherăești


Articol publicat în Actualitatea creștină, nr. 6/2021, p. 26.

Show Buttons
Hide Buttons