Vanna Pironata este infirmieră la Spitalul din Legnano (Italia) și în 2014 era însărcinată cu al doilea copil. Doar că la 13 săptămâni de sarcină s-a rupt membrana și s-a pierdut lichidul amniotic în care fătul creștea în sânul ei. Imediat a fost dusă la spitalul unde lucra și își amintește că medicii i-au spus că „speranțele de supraviețuire a copilului sunt foarte mici”. Așadar, singura soluție era întreruperea de sarcină.

Însă mama nu acceptă această situație și continuă să meargă la diferiți medici și să se supună unor cure de amnioinfuzie prin care se adăuga soluție fiziologică în amnios. Totuși nimeni nu credea că ființa omenească din sânul ei va supraviețui. Doar ea credea și a cerut ajutorul Fericitului Papă Paul al VI-lea, care mai ajutase un copil nenăscut în pericol de moarte (miracolul care a dus la beatificarea sa).

Amanda, copilul Vannei Pironata, s-a născut în ziua de Crăciun a anului 2014, la numai 26 de săptămâni (din cele 38 necesare unei sarcini complete), având doar 865 de grame, și a fost pusă în incubator. După trei luni și jumătate a putut fi dusă acasă. Amanda este un copil normal, evoluția ei fiind o surpriză pentru medici.

Referitor la mijlocirea lui Paul al VI-lea, Vanna nu are niciun dubiu: „Ne-am rugat la sanctuarul de la Brescia, dedicat Papei Montini, și ne întoarcem să-i mulțumim. Nu este o întâmplare că micuța mea s-a născut în ziua pruncului Isus și este teafără”.


Sfântul Paul al VI-lea, papă

Canonizare: 14.10.2018
Beatificare: 19.10.2014
Venerabil: 20.12.2012
Procesul: 11.05.1993
Moartea: 06.08.1978
Nașterea: 26.09.1897


Biografie

Paul al VI-lea, apărător al vieții nenăscute

Giovanni Battista Enrico Antonio Maria Montini, născut în Italia, provincia Brescia, la Concesio, este al doilea din cei trei fii ai avocatului Giorgio Montini, care conducea ziarul catolic „Il citadino di Brescia”, ulterior fiind deputat în parlamentul italian, ca și primul său fiu.

În 1920 Giovanni Montini este sfințit preot la Brescia. Intră în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun și din 1925 este asistent religios la nivel național al Federației Universitare Catolice Italiene. În 1954 este numit Arhiepiscop de Milano. Pe 21 iunie 1963 este ales ca al 262-lea succesor al Sfântului Petru.

A fost activ în pregătirea Conciliului Vatican al II-lea și tot el l-a încheiat. A vândut Tiara Papală, s-a întâlnit cu Patriarhul de la Constantinopol și a mers în Țara Sfântă, dar mai ales a apărat viața nenăscută*.


Mic dicționar al acestei pagini

* Papa Paul al VI-lea este cel care, prin Scrisoarea Enciclică Humanae Vitae, din 25 iulie 1968, a sintetizat învățătura Bisericii despre căsătorie, despre deschiderea către viață, despre contracepție și paternitate resposabilă. Punându-se în practică principiile indicate de Paul al V-lea, viața intrauterină este în afara oricărui pericol și neomalthusianismul nu devine dominant. De aceea, Papa Francisc l-a numit pe predecesorul său un profet care atrăgea atenția asupra unor pericole reale în viitor.


Actualitatea creştină, nr. 10/2018, Anul XXIX, p. 26.

Show Buttons
Hide Buttons