a mijlocit o viață normală pentru o bolnavă

Miracolul canonizării a fost vindecarea Risei Bondoc, născută în februarie 1995 în Filipine, care are o afecțiune de la naștere ce a împiedicat unirea celor două jumătăți ale creierului său. Mama ei – care nu știa de această afecțiune – o dăduse pe Risa spre adopție, astfel că Ditos și Carmen Bondoc au adoptat-o.

Doamna Bondoc, agent de turism și fostă elevă a surorilor Adormirii Maicii Domnului în Filipine, ceva mai târziu a aflat de starea Risei și a dus-o la specialiști, dar fără rezultat. Discutând cu surorile profesoare din copilărie, a înțeles că poate să ceară ajutor Fericitei fondatoare a acestora și, împreună cu surorile, au cerut mijlocirea Fericitei Maria Eugenia. Perspectiva ar fi fost ca acest copil să nu meargă niciodată și să nu poată vorbi, acesta fiind efectul bolii de care suferea.

Cele două jumătăți ale creierului Risei încă nu s-au unit, dar ea merge, vorbește și merge la școală. Ea a spus că experții nu au reușit să explice această evoluție din punct de vedere științific, așa că Congregația pentru Cauzele Sfinților a propus-o ca fiind un miracol.

Odată, când oamenii vorbeau despre Fericita Maria Eugenia și despre miracol, Risa a intervenit: „Eu sunt miracolul.” Risa a mers și la Vatican pentru a fi intervievată pentru cauza Fericitei Maria Eugenia, iar rezultatele au condus la declararea miracolului mijlocit de Fericita în cauză.

Maria Eugenia a lui Isus

Canonizare: 03.06.2007

Beatificare: 09.02.1975

Venerabilă: 21.06.1961

Procesul: 17.04.1940

Moartea: 10.03.1898

Nașterea: 25.08.1817

BIOGRAFIE 

O călugăriță care era convinsă că misiunea educației este de a evangheliza societatea.

Anne Eugénie Milleret s-a născut la Metz și a fost crescută de tatăl său, un bărbat foarte hotărât și profund nereligios, și de mama sa foarte religioasă. Mama ei a fost cea care a educat-o în viața creștină. A intrat la internatul de inspirație catolică din Metz.

Din nefericire, la vârsta de 13 ani, o boală a obligat-o să-și întrerupă studiile, și este încercată și din perspectiva economică.
L-a întâlnit pe abatele Marie- Théodore Combalot, care a condus-o în formarea spirituală. La 30 aprilie 1839, împreună cu alte trei tovarășe, Anne Eugénie Milleret a fondat la Paris noua congregație Institutul Adormirii Maicii Domnului, care promitea să se dedice educației fetelor din aristocrația și burghezia liberală, ostile religiei. Institutul a fost aprobat de Sfântul Scaun la 11 aprilie 1888.

 * Fericita Maria Eugenia a spus: „Îndrăznește să fii sfântă!” Și cum credea că femeile pot face la fel de multe lucruri ca și bărbații, a promovat educația acestora. „Întotdeauna m-a frapat faptul că ea a spus că trebuie să educăm mamele liderilor”, a spus sora Francis Teresa del Marmol. „Sper că ea pune un cuvânt pentru noi în ceea ce privește vocațiile. Ea este sfântă pentru că are picioarele pe pământ.”


Actualitatea creştină, nr. 3/2022, Anul XXXIII, p. 25.

Show Buttons
Hide Buttons