a mijlocit vindecarea unui muzician

Sora María de la Purísima a intrat în catalogul sfinților datorită vindecării lui Francisco José Carretero Díaz, „Carre”. În luna septembrie 2012, la vârsta de 43 de ani, acest membru al ansamblului muzical Centura Macarena a suferit, în plină stradă, un stop cardiorespirator care l-a ținut fără oxigen timp de 25 de minute. Un cuplu care trecea pe acolo i-a acordat primul ajutor în încercarea de a-l resuscita. Când a sosit ambulanța, a fost intubat și transferat la spitalul Virgen Macarena din Sevilla, unde a fost internat în stare vegetativă.

Cazul său s-a răspândit pe rețelele de socializare și s-a făcut o novenă la fosta superioară a Congregației Sfintei Cruci, acum Fericita María de la Purísima. De altfel, surorile Sfintei Cruci sunt foarte legate de reprezentările din Săptămâna Sfântă când și statuia Sfintei Fecioare Maria a Speranței* din cartierul Macarena din Sevilla este purtată în procesiune, iar formația lui Carre asigură partea muzicală.

După douăsprezece zile de la incident, când toată lumea îl considera mort clinic, iar medicii se gândeau să îl deconecteze de la aparatele care îl mențineau în viață în mod artificial, s-a trezit din comă.

Fericita María de la Purísima a Crucii a mijlocit vindecarea lui Francisco José Carretero, recunoscută ca miraculoasă de echipa medicală care a analizat cazul la Roma, în cadrul Congregației pentru Cauzele Sfinților.

Cronologia

Sfânta María de la Purísima

Canonizare: 18.10.2015

Beatificare: 18.09.2010

Venerabilă: 17.01.2009

Procesul: 20.02.2004

Moartea: 31.10.1998

Nașterea: 20.02.1926

BIOGRAFIE


A șasea superioară a Congregației Sfintei Cruci după fondatoare, Sfânta Angela de Sevilla

María Isabel Salvat Romero s-a născut în 1926 la Madrid, într-o familie înstărită. Ricardo Salvat Albert și Margarita Romero Ferrer au fost părinții ei, ea fiind a treia din cei opt copii.

În 1944, la vârsta de 18 ani, a intrat ca postulantă la Surorile Crucii. Un an mai târziu, a îmbrăcat haina monahală și și-a luat numele sub care și-a trăit restul vieții.

Maica Maria de la Purísima a Crucii a făcut voturile perpetue în 1952. Din 1977 până la moartea sa, în 1998, a fost superioară generală și și-a asumat atât conducerea în lumina Evangheliei și în comuniune cu ierarhia Bisericii, cât și slujirea celor săraci și bolnavi.

Rămășițele ei mortale au fost depuse în casa-mamă a Congregației Sfintei Cruci, în cripta unde se află și cele ale Sfintei Angela, fondatoarea congregației.

* Aceasta este una dintre imaginile de cea mai mare evlavie care participă la procesiunea penitențială în dimineața de Vinerea Mare. Se bucură de o mare popularitate în Sevilla și în alte locuri, unde sunt copii ale acestei imagini.


Actualitatea creştină, nr. 10/2022, Anul XXXIII, p. 25.

Show Buttons
Hide Buttons