a mijlocit pentru ca o soție să fie mamă
Maria Angela Di Mauro este căsătorită cu Carmine Cacchillo, dar nu pot avea copii. Trăiesc în Amorosi, un oraș din provincia Benevento (Italia) și au făcut toate analizele posibile. Pentru Maria Angela era imposibil să rămână însărcinată natural*, iar metodele artificiale, chiar dacă erau tentante, nu puteau fi acceptate de o catolică practicantă.
În 2003 a fost planificată o veghe de rugăciune pentru pregătirea beatificării Mariei Cristina Brando, iar ei au fost invitați să participe. Surorile din orașul lor cunoșteau foarte bine drama pe care o trăiau și se rugau pentru ei. Neliniștea, pe care Angela o purta în suflet ca pe o povară grea, s-a transformat într-o mare pace interioară, profundă și durabilă, datorită ascultării unor scrieri ale Fericitei.
Tot în 2003, după beatificare, a participat la o adorație animată de surorile Brando. Cu această ocazie a simțit o dorință puternică de a-i cere surorii Maria Cristina harul unui fiu. După nouă luni, Pasqualino s-a născut într-un mod complet natural. Un copil sănătos, frumos și puternic. După aceea a mai rămas însărcinată de două ori, dar în ambele cazuri sarcinile au eșuat.
Pasqualino este într-adevăr copilul rod al unei minuni cerute de toți cei care l-au însoțit cu rugăciunile lor. Un alt rod a fost canonizarea fondatoarei surorilor care poartă neoficial numele ei de familie – Brando.
Cronologia
Sfânta Maria Cristina a Neprihănitei Zămisliri
Canonizare: 17.05.2015
Beatificare: 27.04.2003
Venerabilă: 02.07.1994
Procesul: 1927
Moartea: 20.01.1906
Nașterea: 01.05.1856
BIOGRAFIE
O călugăriță dăruită lui Isus din Preasfântul Sacrament și celor pe care acesta îi iubea mai mult.
Adelaide Brando s-a născut la Napoli, într-o familie bogată din clasa de mijloc. În noaptea de Crăciun a anului 1868, la vârsta de doar 12 ani, Adelaide s-a consacrat lui Dumnezeu cu un jurământ de virginitate perpetuă. În 1875, la vârsta de 19 ani, a intrat în rândul călugărițelor „sacramentine”, luând numele de Maria Cristina a Neprihănitei Zămisliri.
Din cauza sănătății șubrede a părăsit această mănăstire în 1877. În 1890 a pus bazele unei noi congregații, aprobată la 7 iulie 1903, de Papa Leon al XIII-lea, sub numele de Surorile Victime Expiatoare ale lui Isus în Sacrament.
La 19 februarie 1893 a fost pusă piatra de temelie la o biserică în care adorația euharistică va fie neîntreruptă. Între timp, Maria Cristina s-a dedicat catehezei și învățării copiilor până la moartea ei, la doar 50 de ani.
* Ginecologul Achille Tolino, profesor titular de ginecologie la Universitatea Federico II din Napoli, spune: „Când am citit toată documentația doamnei Maria Angela, mi-am dat seama că sarcina din punct de vedere științific era imposibilă; se întâmplase ceva ieșit din comun, cu două sarcini extrauterine și ambele trompe afectate, fecundarea era complet imposibilă, dar Maria Angela a avut o gestație normală în uter, totul a decurs bine și s-a născut un copil sănătos. …”
Actualitatea creştină, nr. 8/2022, Anul XXXIII, p. 25.