a mijlocit recăpătarea vederii unui adolescent

Teodoro Molina era adolescent când și-a pierdut vederea cu ochiul drept. „Oftalmologii i-au spus că a avut o embolie în artera centrală a retinei și că nu există niciun remediu pentru aceasta. Mai întâi a mers la medicii din localitatea în care locuia, Alcazar de San Juan (Ciudad Real), iar mai târziu, și-a continuat remediul la spitalele din Ciudad Real, Albacete și Madrid. Nimeni nu i-a dat niciun tratament și toți au declarat incurabilă starea tânărului.

Bunica lui, Juliana Calcerrada, auzise la radio că pentru ca sora Angela să fie canonizată era nevoie doar de un miracol. Văzând că medicii nu puteau face nimic, le-a scris surorilor din Sevilla și le-a cerut să se roage pentru nepotul ei. Surorile i-au răspuns că se vor ruga pentru el și i-au trimis o relicvă și o novenă, așa că întreaga familie a început să se roage.

Trecuseră aproape cinci luni de la apariția bolii și o săptămână de la începerea novenei în familie; surorile o începuseră cu câteva zile înainte, și Teodoro mergea cu mama la medic pentru încă o părere. Pe drum însă, adolescentul a remarcat că vedea cu ochiul bolnav, astfel că la doctor s-a constatat vindecarea. Mai mulți medici au constatat același lucru și toți au fost la fel de surprinși.

Au comunicat surorilor cele întâmplate și postulatorul a alcătuit documentația necesară pentru recunoașterea miracolului.

 Cronologia

 Angela a Crucii

 Canonizare: 04.05.2003

Beatificare: 05.11.1982

Venerabilă: 12.02.1976

Procesul: 1938

Moartea: 02.03.1932

Nașterea: 30.01.1846

BIOGRAFIE

O călugăriță admirată de toţi şi numită de popor „maica săracilor”

María de los Ángeles Guerrero González s-a născut la Sevilla, părinții săi fiind Francisco Guerrero și Josefa González. A trebuit să abandoneze şcoala pentru a lucra într-un atelier de cizmărie. În 1871, printr-un vot privat, i-a promis Domnului să trăiască conform sfaturilor evanghelice.

În 1875 a pus bazele Institutului Surorilor Societăţii Crucii*, care se vor distinge prin slujirea lui Dumnezeu în fraţii cei mai nevoiaşi, „făcându-se sărace cu ei pentru a-i conduce la Cristos”.

A fost admirată de toţi şi numită de popor „maica săracilor”, dispreţuind orice glorie umană şi căutând umilinţa deplină. Societatea Crucii are mai mult de cincizeci de mănăstiri, 700 de surori și aproximativ 50 de novice care își fac noviciatul la Sevilla. Țările în care se găsește sunt Spania, Argentina și Italia.

* În experienţa ei de rugăciune a văzut o cruce în faţa alteia pe care se afla Cristos răstignit şi a primit inspiraţia de a se răstigni împreună cu El pentru mântuirea sufletelor. Această experienţă spirituală a luminat orizontul vieţii ei şi al Institutului pe care îl va fonda. Ascultând de îndrumătorul ei, a început să scrie un jurnal spiritual în care a descris în detaliu stilul de viaţă al fiicelor ei.


Actualitatea creştină, nr. 2/2022, Anul XXXIII, p. 25.

Show Buttons
Hide Buttons