fotoeditorial012015Refacerea unității creștinilor rămâne o prioritate pentru Biserica Catolică… Ea este, înainte de toate, un dar al lui Dumnezeu și o lucrare a Duhului Sfânt, dar toți suntem chemați să colaborăm mereu și în orice circumstanță”, spunea Papa Francisc cu ocazia celebrării aniversării a 50 de ani de la promulgarea decretului conciliar Unitatis Redintegratio (promulgat de Papa Paul al VI-lea la 21 noiembrie 1964), decret care abordează o temă importantă nu numai pentru Conciliu, dar și astăzi, și care rămâne o provocare pentru viitor: refacerea unității tuturor celor care cred în Cristos.
Pentru această unitate s-a rugat Cristos însuși – „Ca toți să fie una” (In 17, 21) –, se roagă Biserica, și este și scopul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, care se celebrează an de an între 18-25 ianuarie. Săptămâna de rugăciune este o inițiativă a pastorului anglican Paul Watson și datează din 1908.
În fiecare an rugăciunea este însoțită de o temă, de un verset din Sfânta Scriptură, ca suport pentru meditație și rugăciune. „Dă-mi să beau” (In 4,7) este versetul evanghelic propus pentru acest an, din episodul relatat de Sfântul Evanghelist Ioan, cunoscut sub numele Isus și samariteana. Isus traversa Samaria, în drumul său spre Galileea. Drumul trecea pe lângă fântâna lui Iacob. Aici Isus a întâlnit-o pe femeia samariteană, căreia i-a cerut apă. În drumul spre unitatea creștinilor se află „fântâna plină cu apă”: atât cu apa cerută de Isus, cât și cu apa oferită de El și din care izvorăște viața veșnică. Apa scoasă din fântână de către femeia samariteană potolește setea; apa oferită de Isus este apa asupra căreia suflă Duhul lui Dumnezeu, apa vie, în care am fost
botezați. Citeşte mai mult…

Show Buttons
Hide Buttons