Pe scurt, Rozariul înseamnă să mergi la Isus prin Maria. De aceea, la lumina documentului Sfântului Ioan Paul al II-lea, Rosarium Virginis Mariae, din octombrie 2002, m-am gândit să vă adresez o întreită invitaţie. 

Rugaţi-vă Rozariul! Nu-i plăcut deloc să auzi că Rozariul este rugăciunea celor sărmani. Cine a descoperit comoara din Sfântul Rozariu, cine a înţeles că bogăţia tainelor meditate îmbrăţişează toată istoria mântuirii, poate spune: Rozariul este rugăciunea celor bogaţi! Îmi vine mereu în minte gestul pe care l-a făcut Bernadeta când i-a apărut pentru prima dată Sfânta Fecioară Maria: a dus mâna la buzunar, din care a scos coroana Sfântului Rozariu.  

Predicaţi Rozariul! Rozariul este parte din tezaurul spiritual creştin… Se predică Rozariul nu prin discursuri lungi şi plictisitoare, ci printr-o simplă şi asiduă rugăciune plină de iubire. Să predicaţi Rozariul celor pe care Dumnezeu vi i-a pus înainte, în special copiilor, şi celor pe care îi întâlniţi pe cale.

Trăiţi Rozariul! Ataşaţi-vă de un mister, de cel care vorbeşte cel mai bine inimii voastre şi care vă aminteşte că Dumnezeu vă iubeşte. Fiecare moment al vieţii poate fi legat de un mister al Rozariului. Dacă sunteţi veseli, uniţi-vă cântului de preamărire al Mariei, Magnificat, de la întâlnirea sa cu Elisabeta; dacă sunteţi trişti sau îndureraţi, meditaţi la agonia lui Isus în Grădina Măslinilor. Trăiţi Rozariul! Iată un program care vă îngăduie să vă apropiaţi şi mai mult de Cristos, sub privirea Mariei. Iar după ce luăm ca exemple aceste momente din Evanghelie, să le punem în practică cu toate puterile noastre, ca să fim tot mai asemănători Mariei şi lui Isus, sau măcar în parte. Prin Rozariu deveniţi părtaşi ai poveştii de iubire a Mariei, Maică a Iubirii (iubire cu I mare) minunate.

În ziua când veţi auzi glasul Domnului să nu vă înspăimântaţi. Va fi îndeajuns să urmaţi următoarele trei sfaturi:

Sfatul Mariei. Să răspundeţi din toată inima: „Iată roaba Domnului, fie mie după Cuvântul tău.”

Sfatul Bernadetei. Să purtaţi mereu Rozariul la voi, ca în clipa încercărilor să vă fie de mare ajutor. Să nu uitaţi că Satana urăşte Rozariul.

Sfatul lui Alois Maria Grignion de Montfort. Nimeni nu vă va crede. Dimpotrivă, cu siguranţă vor râde de voi. Dar asta nu este important. Ascundeţi-vă înainte de toate în Inima Neprihănită a Mariei  şi spuneţi Domnului: „Doamne, tu eşti povestea mea de dragoste cea mai frumoasă! Da, Doamne, asta tu eşti!”

Dragi familii, rugaţi-vă Rozariul, recitiţi Rosarium Virginis Mariae.

Pr. Fabian Măriuţ


Actualitatea creştină, nr. 10/2023, Anul XXXIV, p. 22.

Show Buttons
Hide Buttons