Așa cum există un început pentru toate, la fel există și un final; doar Dumnezeu și realitățile împărăției sale nu au final. Drag tânăr cititor, am ajuns la finalul Postului Mare; timpul pentru care ne-am pregătit – al Paștelui – este în fața ta; cum te-ai decis să-l întâmpini? Ce-ai zice, cu o minte sănătoasă? Despre asta va fi vorba în provocarea lunii.

Încearcă puțin să ți-l imaginezi pe Isus înviat, cu trupul său glorificat. Nu mai este același, a trecut printr-o schimbare. Sper că timpul Postului Mare te-a ajutat și pe tine la o schimbare în mai bine. Sigur la o schimbare te-ai gândit și când ai făcut trecerea de la iarnă la primăvară. Probabil că schimbarea te-a determinat să fii mai atent la modul cum te îmbraci, cum te afișezi în fața celorlalți pentru a fi mai atractiv/ă. Petreci mai mult timp acum pentru a-ți îngriji corpul. Dar mintea? Ai constatat că nu întotdeauna o formă fizică bună presupune și o minte sănătoasă, un caracter plăcut? Dar ți-ai dat seama că o minte sănătoasă te poate ajuta să oferi și o înfățișare plăcută la vedere?

Probabil nu simțim că mintea noastră ar avea nevoie de îmbunătățiri și de aceea nu acordăm suficient timp pentru a ne îngriji de ea. Însă pentru a o menține tânără, lucidă și în formă, trebuie să ne preocupăm de ea. Făcând aceasta preventiv, putem evita consecințele inevitabile de mai târziu. Iată câteva soluții în această privință: continuă să studiezi pentru o minte ageră, ține-te la curent cu noutățile, descoperirile importante, pentru a nu te simți „învechit”, după o analiză corectă, fă „curățenie” printre credințele care nu te ajută, schimbă ce nu îți place la tine, iar dacă nu te descurci singur/ă, cere sprijinul cuiva care te poate sprijini (preot, psiholog etc).

Începe cu o minte sănătoasă și vei fi o persoană atractivă nu doar pentru ceilalți, dar și pentru tine.

Pr. Marian Blaj

Oficiul pentru Pastorația Tineretului


Actualitatea creştină, nr. 4/2021, Anul XXXII, p. 17.

Show Buttons
Hide Buttons