logoVPAnul acesta timpul Postului Mare a fost marcat de începutul vizitelor pastorale în parohiile din Arhidieceza noastră.
Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioan, referindu-se la aceste vizite, a amintit că „în ciuda încercărilor de diferite feluri, comunitățile noastre pastorale au rezistat, și, cu preț de jertfă și de sacrificii, au păstrat locală și universală care ne permite să parte din Biserica Universală”.

Totodată a subliniat că Vizitele pastorale „tind să timp să întărească acea comuniune ales din ascultarea vocii Duhului lui Dumnezeu”: comuniunea în mărturisirea de credință, în participarea la celebrările liturgice și în practicarea iubirii față de ceilalți frați ai noștri. Această comuniune se trăiește înainte de toate în parohie și, ca atare, parohia, înainte de a fi o structură, un teritoriu, un edificiu, este mai presus de toate familia lui Dumnezeu. În parohie le este oferită tuturor posibilitatea de a crește în credință printr-o autentică viață spirituală.
„Niciun om nu este o insulă de sine stătătoare” spunea poetul englez John Donne. Adaptând aceste cuvinte la Biserică, putem spune că „niciun creștin nu este o insulă”. Într-adevăr, nu poți trăi credința creștină ca o simplă realitate privată, personală, rezervată. În creștinism, dimensiunea comunitară și comuniunea țin în mod esențial de mărturisirea și practicarea credinței. Citește mai mult…

Show Buttons
Hide Buttons