salvează o tânără în stare foarte gravă

Dintre numeroasele haruri atribuite mijlocirii Fericitului César de Bus, Congregația pentru Cauzele Sfinților a examinat cazul vindecării din 2016 a unei tinere din Salerno (Italia) al cărei diagnostic medical a fost de „meningită severă de la Acinetobacter Baumannii MDR la un pacient care suferea anterior de hemoragie cerebrală intraparenchimală”.

În timp ce tânăra se afla într-o situație gravă din cauza unei hemoragii cerebrale mari, care a avut loc pe 17 octombrie 2016, brusc, pe 9 noiembrie, a fost lovită de meningită bacteriană, care a compromis și mai mult imaginea clinică.

Tânăra a fost încredințată mijlocirii Fericitului César în parohia Santa Maria dei Barbuti, unde lucrează preoți din congregația Doctrinarilor, fondată de César de Bus. Informați de prieteni, preoții au trimis imediat imaginea Fericitului familiei, rudelor și altor cunoștințe, cu rugăciunea de vindecare și una dintre relicvele sale. Au fost organizate privegheri de rugăciune, la care s-au alăturat mulți enoriași. Rudele și prietenii s-au rugat în spital, în camera din fața unității de terapie intensivă.

După trei zile, situația de sănătate s-a îmbunătățit decisiv și, pe 30 noiembrie, tânăra a fost externată din spital complet vindecată de meningită și de hemoragie. Pe 26 mai 2020, Sfântul Părinte Francisc a autorizat Congregația pentru Cauzele Sfinților să promulge decretul despre minune.

Fericitul César de Bus

Canonizare: de stabilit

Beatificare: 27.04.1975

Venerabil: 8.12.1821

Procesul: 18.01.1686

Moartea: 15.04.1607

Nașterea: 03.02.1544

 

BIOGRAFIE

Un ofițer care devine preot și apostol al catehismului, fondator al Congregației Părinților Seculari ai Doctrinei Creștine (doctrinarii).

Al șaptelea din cei treisprezece copii ai unei familii nobiliare originare din Como (Bussi), a început inițial o carieră militară, participând la războaiele religioase împotriva hughenoților. După moartea unui frate, canonic al capitlului catedralei din Salon-de-Provence, a început să se dedice studiului teologiei și al filozofiei. În 1582 a fost hirotonit preot.

Preot zelos și activ în lucrări de caritate în comunitatea L’Isle-sur-la-Sorgue, în 1592, împreună cu un văr (G.B. Romillon), a înființat o congregație de preoți seculari dedicată predării doctrinei creștine (les Doctrinaires), care a fost aprobată de Papa Clement al VIII-lea în 1597.

A murit în faimă de sfințenie, în ziua de Paști, la Avignon și este actualmente înmormântat în biserica Santa Maria din Monticelli din Roma.

* Pentru beatificarea din 1975 au fost recunoscute două minuni care au avut loc prin mijlocirea Pr. César, cu vindecare instantanee, perfectă și durabilă: a lui Pasquale Savino, care suferea de sindrom pulmonar acut, combinat cu insuficiență cardio-respiratorie, și a Mariei Bianco, care suferea de cancer tiroidian galopant. Cele două minuni au avut loc în Ascoli Satriano și, respectiv, în San Damiano d’Asti, ambele în Italia.


Actualitatea creştină, nr. 4/2021, Anul XXXII, p. 25.

Show Buttons
Hide Buttons