După 20 de ani de la istorica vizită a Papei Ioan Paul al II-lea, avem marea bucurie de a-l primi acum în România pe Sfântul Părinte Papa Francisc. În vizita sa din perioada 31 mai – 2 iunie a acestui an, Sfântul Părinte va veni mai întâi aici, la București, apoi va merge la Șumuleu Ciuc, la Iași și la Blaj.
Va fi un prilej, pentru Papa, de a ne întări în credință, iar pentru noi, o bună ocazie de a împărtăși cu Sfântul Părinte frumusețile țării noastre. În prima zi, va veni aici, la București, în această catedrală istorică, ne vom ruga împreună la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pe care o va celebra aici și-i vom asculta cuvântul.
Îi suntem recunoscători Sfântului Părinte pentru acest mare dar pe care îl face nu numai catolicilor din România, ci şi tuturor românilor. Îi mulțumim și-l așteptăm cu brațele deschise și cu inimi pline de bucurie.
ÎPS Ioan Robu
Arhiepiscop Mitropolit de București
În prima zi a vizitei sale în România, pe 31 mai a.c., Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie în Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif din București
Papa Francisc va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Sf. Iosif în după-amiaza de vineri, 31 mai 2019, prima zi a călătoriei sale apostolice în țara noastră.
Este al doilea Papă care celebrează Sfânta Liturghie în Catedrala Romano-Catolică din București, după Sfântul Ioan Paul al II-lea care, pe 8 mai 1999, în timpul vizitei sale în România, a concelebrat aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în rit greco-catolic.
La Sfânta Liturghie celebrată de Papa Francisc în Catedrala Sf. Iosif din București sunt așteptați și bineveniți nu numai catolicii din capitală, din țară și din diaspora, dar toți oamenii de bunăvoință care doresc să se unească în rugăciune. Informații utile referitoare la modalitatea de participare la celebrare vor fi comunicate ulterior (din Comunicatul ARCB nr. 126/25.03.2019).
Catedrala Sf. Iosif a fost construită între anii 1873-1884 după planurile arhitectului vienez Friedrich von Schmidt şi a fost consacrată pe 15 februarie 1884, de Episcopul Ignazio Paoli. La 23 iunie 1955, a fost declarată monument de cultură şi înscrisă în patrimoniul naţional al României (B-II-m-A-18132).
Actualitatea creştină, nr. 4/2019, Anul XXX, p. 8.