A vindecat o fetiță și va fi canonizată!

Minunea care va duce la canonizarea Sorei Maria Domenica constă în vindecarea inexplicabilă științific a unei fetițe argentiniene, Maria Candela Calabrese Salgado. Născută în 2000 cu o malformație severă a coloanei vertebrale care o împiedică să meargă, Maria Candela se mișcă cu un scaun cu rotile și crește fără probleme speciale.

Cu câteva zile înainte să împlinească 11 ani, dimineața mama ei o trezește pentru a o duce la școală și își dă seama că membrele inferioare, sub genunchi, sunt negre, deci fără circulație sanguină. Dusă la spital, medicii intervin imediat, dar perspectiva este aceea a amputării. Fetița are și crize respiratorii și convulsive, intră în comă și este transferată la un spital mai bine echipat.

Mama Larei Pascal, fata a cărei recuperare miraculoasă a dus la beatificarea Fericitei Maria Mantovani, îi oferă o relicvă a acesteia Laurei Salgado, mama copilului. Relicva este așezată sub pernă și, pe 10 iunie 2011, Maria Candela începe să se trezească din comă și după trei zile este declarată vindecată neurologic și externată din spital.

Astăzi are 20 de ani și duce o viață normală, deși rămâne dizabilitatea care a însoțit-o de la naștere*. În data de 26 mai 2020, Papa Francisc a autorizat promulgarea decretului care recunoaște miracolul, urmând ca data canonizării să fie stabilită ulterior.

 Maria Domenica Mantovani

 Canonizare: urmează

Beatificare: 27.04.2003

Venerabilă: 24.04.2001

Procesul: 27.01.1987

Moartea: 02.02.1934

Nașterea: 12.11.1863

 BIOGRAFIE
intro de 95 de caractere;

O soră italiană plină de zel care inspiră încredere în voința lui Dumnezeu

 Maria Domenica Mantovani s-a născut la Castelletto di Brenzone, fiind cea mai mare dintre cei patru copii ai lui Giovanni Battista și Prudenza Zamperini. De la o vârstă fragedă, ea a arătat o inteligență marcată și o profundă sensibilitate religioasă.

Având ca ghid spiritual pe Pr. Giuseppe Nascimbeni, este animatoare a tinerilor orașului și predă catehismul copiilor, vizitează și asistă săracii și bolnavii, devenind un punct de referință exemplar pentru colegii săi. La vârsta de 24 de ani a făcut un jurământ de feciorie perpetuă.

În 6 noiembrie 1892, Arhiepiscopul Nascimbeni a înființat Institutul Micilor Surori ale Sfintei Familii împreună cu tânăra Mantovani. La patruzeci de ani de la înființare, erau deja 1.200 de călugărițe în 150 de comunități din Italia și din întreaga lume.

* Vindecarea inexplicabilă se referă așadar la afecțiunea care ar fi condus la amputarea gambelor Mariei Candela. Starea generală de dizabilitate datorată malformației coloanei vertebrale nu a fost obiect al miracolului. Refacerea parțială a sănătății, dar în obiectul ei fiind totală și de durată, fapt care include și acceptarea handicapului în viața omului ca drum de împlinire a planului lui Dumnezeu, este recunoscută ca probă pentru canonizare.


Actualitatea creştină, nr. 9/2021, Anul XXXII, p. 25.

Show Buttons
Hide Buttons