Madre Giuseppina Vannini salvează un muncitor de la moarte

Popularitatea Fericitei Giuseppina Vannini în orașul Sinop din Brazilia trebuie plasată într-un mare climat special de devoțiune. Acesta s-a dezvoltat începând cu înființarea unei asociații formate din laici, cu scopul de a construi o casă de bătrâni, cu numele Fericitei.

De la începutul construcției căminului pentru bătrâni au cerut lui Dumnezeu ca Madre Vannini să protejeze întreaga comisie, lucrătorii și toate activitățile conexe. Astfel, surorile au insuflat tuturor, muncitorilor, voluntarilor și personalului devoțiunea și protecția Fericitei în timpul lucrărilor, și chiar așa a fost.

În dimineața zilei de 19 februarie 2007, Arno Celson Klauck era pe acoperișul clădirii în construcție pentru a acoperi puțul ascensorului cu scânduri din lemn. În încercarea de a le potrivi, și-a pierdut echilibrul și a căzut cu capul în jos. În timpul căderii de la o înălțime de peste zece metri, corespunzătoare celor trei etaje ale clădirii, s-a prăbușit și un zid de 1,5 metri peste Arno.

Muncitorului i-a venit spontan să o invoce pe Madre Giuseppina, exclamând: „Măicuța mea, ajută-mă!” Casca de protecție a fost complet zdrobită, dar el nu a avut decât câteva zgârieturi. Arno s-a întors la muncă la trei zile după accident. Comisia medicală a recunoscut inexplicabilitatea tehnică a cazului.

Sfânta Giuseppina Vannini
Canonizare: 13.10.2019
Beatificare: 16.10.1994*
Venerabilă: 07.03.1992
Procesul: 08.06.1955
Moartea: 23.02.1911
Nașterea: 07.07. 1859

O sfântă a carității față de cei bolnavi

Madre Giuseppina Vannini, fondatoarea Congregației Fiicelor Sfântului Camil, s-a născut la Roma, la o aruncătură de băț de Piazza di Spagna. Orfană la doar 7 ani, a fost încredințată în grija Surorilor Vincențiene. După absolvirea cursurilor de educatoare, Giuseppina – al cărei nume secular era Giuditta – intră la noviciatul Fiicelor Carității din Siena.

În 1892, la vârsta de 32 de ani, datorită propunerii Părintelui Luigi Tezza, procuratorul general al Camilienilor, a fondat o Congregație de maici dedicată asistenței persoanelor care au nevoie de îngrijire: Fiicele lui San Camillo*.

Din acea zi, în multe părți ale lumii, în special în cele mai defavorizate, există călugărițe cu o cruce roșie cusută pe haina lor. Astăzi, Fiicele Sfântului Camil își desfășoară misiunea caritabilă în 22 de națiuni ale lumii.

* „Cu o inimă maternă și cu înțelepciune supranaturală, ea a îndrumat Congregația, astfel încât să poată fi pentru slava lui Dumnezeu și slujirea bolnavilor, urmând astfel exemplul Sfântului Camil, ca profesoară și model de dăruire plină de iubire milostivă față de oamenii suferinzi… preocupată de mântuirea lor spirituală și corporală; și le-a învățat pe surori să se comporte în același mod cu bunătate și fără a se cruța pe ele însele” (Decretum Beatificationis Servae Dei Josephinae Vannini)


Actualitatea creştină, nr. 2/2021, Anul XXXII, p. 25.

Show Buttons
Hide Buttons