Acesta a fost evenimentul duminicii de 05 mai 2019 din parohia Sf. Apostoli Petru și Paul – Băneasa, când un grup de 20 de copii din comunitate au mers spre Isus și El a venit la ei! Acest moment frumos și deosebit a avut loc cu ocazia Primei Sfinte Împărtășanii a acestor copii.

După pregătirea catehetică ce s-a desfășurat pe parcursul anului cu ajutorul Părintelui paroh Pavel Butnariu și al surorilor Oblate Asumționiste, toți cei prezenți au trăit această „întregire” a comunității în jurul altarului pe care se săvârșește Jertfa lui Cristos, Acela care are grijă de cei mici, adresându-se celor mari: „de nu veți fi ca pruncii nu veți intra în împărăția cerului”.

Așadar, mari și mici au trăit emoțiile și bucuria momentului ce avea să fie „permisul” de a sta la masă împreună cu Isus, păstorul și înviatul, fundamentul credinței oricărui botezat.

Se cuvine să amintesc și să adaug mulțumiri lui Dumnezeu pentru darul Trupului și Sângelui ce hrănește și potolește setea spirituală, celor care cu răbdare și delicatețe s-au aplecat asupra pregătirii catehetice, persoanelor de bunăvoință care au adus un plus de frumusețe spațiului și bunului mers al celebrării și nu în ultimul rând corului, care prin prestația lui a făcut ca toți cei prezenți „să se roage de două ori”, cum spunea Sf. Augustin.

Asemenea celebrări să ne amintească tuturor de acel moment în care și noi l-am primit pentru prima dată pe Isus, dar totodată să ne provoace în a ne aminti cât de des folosim acest „permis” oferit gratuit și pe termen nelimitat.

Parohul comunității: Pr. Pavel BUTNARIU

Show Buttons
Hide Buttons