Luna aceasta vă propunem un reportaj inedit, și anume cum văd tinerii din echipa de organizare evenimentul Întâlnirea Diecezană a Tinerilor (IDTC), ediția din acest an sau cea din anul 2014. Emanuel Ropotă (organizator IDTC 2014 / participant IDTC 2022), Adriana Calotă (organizator IDTC 2014 și 2022) și Theodora Bratu (participant IDTC 2014 / organizator IDTC 2022) au răspuns la câteva întrebări. Din cauza limitei de caractere, nu putem reda interviul complet, dar îl puteți găsi pe pagina de Facebook a evenimentului „Întâlnirea Diecezană a Tineretului Catolic” (3 mai).

  1. Ce înseamnă să fii organizator?

Rafael: „A fi organizator (pentru) IDTC a însemnat stres, oboseală, muncă, dar nu a fost totul numai rău, a fost și multă distracție, implicare din partea multor tineri; au fost niște zile pline cu evenimente deosebite, care m-au marcat pe mine ca persoană. A fost unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am făcut în viața mea. Nu pot face același lucru (pentru ediția actuală) dar sunt fericit că vin alți tineri din spate care vor să ducă torța mai departe.”

Adriana: „Pentru mine a însemnat o nouă și mare provocare. Acum, că voi fi din nou organizator, va însemna o și mai mare provocare. Am ocazia să cunosc și să lucrez cu tineri noi și știu că vor fi o grămadă de evenimente faine.”

Theodora: „O întrebare provocatoare! Este o oportunitate pentru mine. În anul 2014, am fost participant și, sincer, nici nu prea am dorit să vin la IDTC; numai că am fost convinsă și «luată pe sus» de cei din parohie și nu am regretat. De atunci mi-am dorit să intru în Echipă (diecezană) și să fiu în echipa de organizare la următorul IDTC, pentru că mi s-a părut extraordinar ce au făcut organizatorii în acel timp, iar acum, pot și eu să iau parte la această organizare.”

  1. Ce te-a motivat să fii organizator?

Rafael: „Pur și simplu, în acel an (2014) așa am simțit, că este un eveniment în care trebuie să mă implic cât mai mult posibil, că aveam posibilitatea să fac ceva mișto, iar acest sentiment s-a dovedit a fi unul real.”

Adriana: „În 2014 m-a motivat faptul că eram membru nou în Echipa diecezană și doream să învăț de la echipa «veche» cât mai multe lucruri. Ceea ce mă motivează să fac parte din echipa de responsabili și în acest an este exact experiența avută atunci, faptul că au fost evenimente plăcute, am învățat multe lucruri și îmi doresc acum să dau mai departe ceea ce pot oferi.”

Theodora: „Voi, tinerii, mă motivați să fiu animator! Îmi place atunci când ne conectăm și reconectăm unii cu alții, îmi place ce se întâmplă atunci când ne întâlnim și participăm împreună la activități, este super tare! Și ce este și mai tare este că creăm noi legături și abia așteptăm ca la următoarele activități să ne întâlnim și să fim împreună, și așa ne înmulțim și creăm o mare familie frumoasă de tineri, ceea ce este nevoie acum.”


Actualitatea creştină, nr. 7/2022, Anul XXXIII, p. 18.

Show Buttons
Hide Buttons