ajută un pensionar aflat în stare critică

Domnul Estêvão Figueiredo de Paula Pessoa, un pensionar în vârstă de 67 de ani care locuia în Fortaleza (Brazilia), a fost transportat la spitalul São Mateus la 23 septembrie 2003 în urma unei febre mari și a unor dureri puternice în piept. Înghițise un os de pește care, după ce a perforat esofagul, a provocat o infecție gravă în partea mediană a toracelui, care include structuri și organe ale sistemului circulator, ale sistemului respirator, ale sistemului digestiv, ale sistemului limfatic și ale sistemului nervos. În termeni medicali, acest lucru se numește mediastinită purulentă.

Câțiva prieteni ai soției sale i-au dat acesteia o fotografie a Părintelui Piamarta pentru a o pune sub perna soțului ei și au asigurat-o de rugăciunile unui grup mare de devotați ai Fericitului.

În timp ce pacientul era în comă, ținut în viață de aparate și cu o probabilitate foarte mică de supraviețuire, mulți prieteni și cunoscuți au continuat să se roage Părintelui Piamarta, având încredere în intervenția sa miraculoasă. Totul indica ce era mai rău, dar, în mod inexplicabil, domnul Estêvão a început să se însănătoșească spre bucuria tuturor.

În raportul lor, medicii spun că ameliorarea, rezistența pacientului la nenumărate intervenții chirurgicale și recuperarea sa completă sunt inexplicabile pentru știință, mai ales cu un tablou clinic atât de grav.

Giovanni Battista Piamarta

Canonizare: 21.10.2012

Beatificare: 12.10.1997

Venerabil: 22.03.1986

Procesul: 25.03.1963

Moartea: 25.04.1913

Nașterea: 26.11.1841

Un preot convins că educația și munca umanizează și evanghelizează societatea.

Giovanni Battista Piamarta s-a născut la Brescia, într-o familie săracă. Rămas orfan de mamă la vârsta de 9 ani, a găsit sprijin educativ în bunicul matern și în oratoriu, care i-a rafinat sensibilitatea și extraordinara generozitate.

Hirotonit preot la 24 decembrie 1865, și-a început slujirea preoțească în Carzago Riviera, Bedizzole și, mai târziu, paroh al parohiei Pavone del Mella – lucrând deja în oratoriu.

La 3 decembrie 1886, a înființat la Brescia Institutul Artigianelli, cu ajutorul Mons. Pietro Capretti, și cu sprijinul lui Marco Trabucchi, primul președinte al Anonima Agricola Industriale Bresciana. Câțiva ani mai târziu, a fondat, împreună cu părintele Giovanni Bonsignori, Colonia Agricola din Remedello (Brescia), cu scopul de a reda agriculturii vitalitatea și demnitatea.

* În martie 1900, Părintele Piamarta a înființat o familie religioasă, compusă din preoți și laici care să îndrume educația tinerilor; a devenit fondatorul congregației „Sfânta Familie din Nazaret”, prezentă astăzi (împreună cu cealaltă congregație a sa: „Slujitorii umili ai Domnului”) pe mai multe continente, Europa (Italia), Africa (Angola și Mozambic) și America de Sud (Brazilia și Chile). În aceste țări au fost înființate case misionare pentru a ajuta oamenii săraci.


Actualitatea creştină, nr. 4/2022, Anul XXXIII, p. 25.

Show Buttons
Hide Buttons