Lăudat să fie Isus Cristos, prin faptele noastre!

Dragi tineri și lucrători pastorali de tineret, mă bucur să vă salut în pragul unui nou an pastoral (2021-2022)! Domnul să ne binecuvânteze pentru a avea parte de un an cu activități pastorale care să devină rodnice în viața personală de credință!

Dacă este luna octombrie, este timpul pentru un nou început, un nou an pastoral. Cum va fi acest an? Sperăm că unul reușit, și aceasta pentru că îl vom construi împreună. Împreună este mai frumos!

Noul an pastoral va fi unul deosebit, pentru că adună multe semnificații. Deja ne aflăm în desfășurarea a trei ani liturgici cu teme specifice: Anul Liturgiei și al celebrării sacramentelor (sacramentele inițierii creștine – Botezul, Mirul și Euharistia), Anul Sfântului Iosif și Anul Familiei Amoris Laetitia.

Cu privire la activitățile specifice tineretului diecezan, după ZMT Panama, Papa Francisc a propus trei teme, pentru cei trei ani de pregătire la evenimentul similar care va avea loc în Portugalia, la Lisabona, în luna august a anului 2023. Astfel, tema din acest an face referire, din nou, la Maica Domnului: „Maria a pornit și s-a dus în grabă” (Lc 1,39). Imediat după întâlnirea cu îngerul Gabriel, Maria a plecat la verișoara sa Elisabeta pentru a împărtăși marea veste, dar și pentru a o ajuta, întrucât era însărcinată în luna a șasea. Sfântul Părinte ne îndeamnă la o acțiune entuziastă, pentru a împărtăși și celorlalți „Vestea cea Bună” prin care să-l întâlnească pe Isus. 

Ca în fiecare an, Centrul Diecezan va sprijini activitățile din parohii propunând Itinerariul formativ „Christus vivit” (vol. III), dar și un program diecezan de activități care să ne ajute să creștem împreună ca o comunitate. Acestea, dar și alte noutăți, au ca obiectiv dezvoltarea umană și spirituală a comunității diecezane de tineret. Sperăm să ne întâlnim pe cale și să ne bucurăm de cât mai multe momente frumoase împreună.

Pr. Marian Blaj,

Oficiul pentru Pastorația Tineretului


Actualitatea creştină, nr. 10/2021, Anul XXXII, p. 17.

Show Buttons
Hide Buttons