Dragi tineri, dragi colegi și lucrători pastorali de tineret, iată-ne ajunși și la finalul anului 2021. Ceea ce vă doresc în aceste momente este să priviți în urmă peste tot ce a însemnat acest an și să constatați că a fost un an reușit.

Personal, mi se întâmplă uneori să trec prea ușor peste anumite perioade, zile sau situații, fără să reflectez asupra lor și să observ ce a dorit, de fapt, Domnul să îmi transmită sau să învăț. Și cred că nu doar mie mi se întâmplă, probabil și ție? Acest fapt ni se întâmplă și din cauza ritmului alert pe care îl permitem în viața proprie. Nu ți se întâmplă să observi, la finalul unei zile, că acea zi a trecut pe nesimțite sau chiar cum o săptămână a trecut te miri cum? Mie mi se întâmplă adesea. Și constat din ce în ce mai mult că îmi scapă frumosul din acele zile, realizările, experiențele reușite sau din care să învăț.

Poate că nu e prea târziu să reînvățăm să luăm lucrurile mai cu calm. Să conștientizăm că important este nu a face multe, ci puțin și calitativ. Să observăm oamenii din jurul nostru, dar mai ales pe Isus care ne întâmpină prin ei sau, pur și simplu, printr-o cercetare a cugetului, la final de zi, să cerem și iertare Tatălui ceresc dacă i-am greșit pe nedrept etc.

Știi de unde putem începe? Ne putem alege o zi, în această perioadă, în care să rememorăm realizările din acest an. Sau să observăm oamenii noi care au intrat în viața noastră sau care au ieșit de ceva vreme. Cineva îmi sugera să mă desprind de televizor pentru o săptămână. Am realizat și această propunere, de nevoie, și a fost o idee bună, căci m-am bucurat mai mult de oameni și situații.

Viața oricum se scurge, dar te bucuri de tot ce îți oferă ea dacă o privești cu calm. Și nu uita: „puțin și bun!”

Dumnezeu fie binecuvântat pentru tot ce ne-a oferit în acest an!

Vă doresc un an nou plin de prezența lui Dumnezeu!

 Pr. Marian Blaj,

responsabil diecezan

pentru pastorația tineretului


Actualitatea creştină, nr. 13/2021, Anul XXXII, p. 10.

Show Buttons
Hide Buttons