Cât de frumos ar suna aceste cuvinte dacă cineva le-ar spune despre tine, nu-i așa? E plăcut acel sentiment pe care îl trăiești atunci când cineva te apreciază și când realizezi că prezența ta într-un loc nu este doar de bun augur, ci și aducătoare de bucurie. Sper că ai avut parte de acest sentiment! Bine te-am regăsit, drag cititor, cu spirit de tinerețe!

Titlul de mai sus reprezintă tema Întâlnirii Diecezane a Tineretului, care va avea loc luna viitoare (4-7 august), la Ciofliceni. Împreună cu tinerii din Echipa diecezană, alături de care organizez evenimentul ce va încununa actualul an pastoral, am ales această temă deoarece dorim să reamintim importanța și frumusețea aproapelui, fără de care călătoria prin această viață ar fi plină de singurătate și lipsită de atâtea surprize plăcute. Cei doi ani de pandemie, care ne-au arătat cât de fragili putem deveni în fața provocărilor vieții, ne-au demonstrat și cât de neplăcută poate fi singurătatea atunci când ne lipsește comuniunea cu celălalt. De aceea, am considerat că este important să redescoperim comuniunea și frumusețea de a interacționa cu semenii, care sunt un dar din partea lui Dumnezeu, dar în care îl întâlnim pe însuși Dumnezeu.

Această temă are și un substrat evanghelic. Îl vom găsi în Evanghelia Sfântului Ioan, capitolul 15, versetul 11: „V-am spus acestea pentru ca bucuria mea să fie în voi și bucuria voastră să fie deplină.” Isus le adresa aceste cuvinte discipolilor săi, la Cina cea de taină, când le vorbea despre comuniunea reciprocă vitală ce trebuie să rămână între ei și el, asemănătoare cu cea dintre vița-de-vie și mlădițele ei. Pentru ca relația noastră cu Isus să devină un prilej de bucurie, este necesară comuniunea de iubire cu aproapele. Numai într-o asemenea formă îl putem întâlni pe Isus în fratele și sora pe care Dumnezeu ni-i trimite zilnic și în care ne dă întâlnire. Numai așa vom simți să îi spunem lui Isus, prin aproapele: „Bucuria mea ești Tu!”

Pr. Marian Blaj,

Oficiul pentru Pastorația Tineretului


Actualitatea creştină, nr. 7/2022, Anul XXXIII, p. 17.

Show Buttons
Hide Buttons