Alegerile europarlamentare – interesante pentru creştini?

„În baza îngrijorărilor familiilor europene de azi, noi propunem tuturor candidaților, din toate partidele politice, food for thought (teme de gândire) pentru a considera mai mult politicile pro-familie în cadrul competențelor din UE: continentul nostru îmbătrânește din ce în ce mai mult și este nevoie să răspundem acestei provocări demografice printr-un pact european pentru natalitate.” (Vincenzo Bassi)

Federația Asociațiilor Familiale Catolice din Europa (FAFCE), împreună cu membrii săi, printre care se numără şi Asociația Familiilor Catolice Vladimir Ghika, a lansat campania Vote for Family 2019.

Campania, lansată pe 25 februarie şi organizată în vederea pregătirii participării la alegerile europarlamentare din 23-26 mai, se va desfășura în ţările membre ale Uniunii Europene şi este rodul muncii membrilor FAFCE: 26 de asociații de familii din 16 ţări ale UE. „Manifestul propus de FAFCE reflectă îngrijorările principale ale familiilor europene de azi”, afirma Vincenzo Bassi (Forum delle Famiglie, Italia), vicepreședinte al FAFCE.

Manifestul conține 10 puncte și acoperă zonele de interes major pentru asociațiile de familii din Europa ultimilor ani. După alegerile din mai vor fi contactați europarlamentarii aleși care au semnat Manifestul, atât la nivel național, cât și la nivel european, pentru a sprijini și respecta angajamentele luate pentru politici pro-familie și pentru a oferi propuneri concrete referitor la ce ar putea face ca membri ai Parlamentului European. Numele candidaților care au semnat Manifestul pentru alegerile europarlamentare vor fi publicate pe 15 mai, Ziua Internațională a Familiei.

Fiecare familie europeană este invitată să participe la această campanie. Antoine Renard, președintele FAFCE, a declarat că este o campanie pentru toți. Și acesta este exact spiritul misiunii noastre la nivel european: FAFCE și membrii săi oferă această campanie drept un instrument pentru a conștientiza nevoile concrete ale familiilor pe continentul nostru, care au nevoie de o primăvară democratică reală”.

Campania va putea fi urmărită pe site-ul http://voteforfamily2019.eu/, iar la nivel național, fiecare asociație membră FAFCE o va face cunoscută prin resursele proprii (pagina web sau social media). În România, Asociația Familiilor Catolice Vladimir Ghika va posta pe pagina sa Facebook (facebook.com/AFC.VG) informații privind candidații care semnează Manifestul. În plus, vor fi postate informații care să-i ajute pe toți creștinii români să-și exercite dreptul la vot în cunoștință de cauză. Un bun creștin este un creștin informat. Pe 2 aprilie, FAFCE va organiza o conferință la Bruxelles în care va prezenta stadiul campaniei Vote For Family 2019.

Cornel Bărbuț

vicepreședinte FAFCE


Actualitatea creştină, nr. 4/2019, Anul XXX, p. 11.

Show Buttons
Hide Buttons