„Ce fel de lume dorim să transmitem celor care vor veni după noi? Depinde de fiecare dintre noi ca pământul să poată fi locuit pe viitor”. În editorialul numărului din septembrie al revistei noastre, PS Cornel Damian ne provoacă la reflecție asupra vocației și responsabilității pe care fiecare dintre noi o are față de creație, amintind celebrarea, pe 1 septembrie, a Zilei Mondiale de rugăciune pentru îngrijirea creației.

Alte evenimente importante sunt vizita Papei Francisc în Columbia, din 6-11 septembrie a.c., şi sărbătorirea a 25 de ani de la reînfiinţarea Colegiului romano-catolic Sf. Iosif – subiecte prezentate la rubrica Focus. Apoi, despre „Egalitatea de șanse prin educație” vorbim la Excelența în slujire, pornind de la exemplul dat de Școala Gimnazială Sf. Iosif din Câmpulung Muscel, iar despre „Educație și puterea exemplului” tratează Pr. Fabian Măriuț.

La Dialoguri cu dichis, Claudia Stan îi are ca invitați pe Pr. Claudiu Ardelean și familia Iulia și Dan Călinescu, cu care a vorbit despre castitate, adică despre iubire, sexualitate, libertate și altele. Iar Monica Râpeanu, la rubrica Res-publica, abordează tema practicilor de tip eugenetic la care sunt supuşi copiii cu Sindrom Down.

Tinerii invită, prin rubrica Suflet tânăr, la „Săptămâna socială pentru studenți” și la „Rugăciune pentru sinodul dedicat tinerilor”, dar și la rememorarea – ca lecții de viață – a tragediilor istoriei, precum cea a holocaustului, într-un reportaj semnat de Cosmin Sipoș.

Și dacă nu aţi auzit despre „Micuţa Aurora și ultima dorință”, aflați detaliile poveştii în paginile revistei noastre, unde vă așteaptă și alte subiecte și știri interesante. Lectură plăcută!

Show Buttons
Hide Buttons