c1_092016Numărul din luna septembrie al revistei Actualitatea creștină se deschide cu editorialul, pe care PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, îl dedică Maicii Tereza de Calcutta, canonizată de Papa Francisc pe 4 septembrie.

Rubrica Focus prezintă două evenimente importante pentru Arhidieceza noastră: sfințirea a două noi biserici, ambele din județul Constanța – biserica de la Lumina și cea de la Oituz. Tot la această rubrică semnalăm textul Război și pace, despre vizita Papei la Auschwitz și la Assisi și, de asemenea, Scrisoarea apostolică Sedula Mater, prin care Pontiful a înființat un nou dicaster „pentru laici, familie și viață”. Paginile dedicate asociaţiilor de laici aduc în prim-plan Secretariatul Național al Învățământului Catolic și Organizația Națională Cercetașii României, cercetașii cu specific catolic.

În paginile dedicate Anului Milostivirii puteți citi despre doi Sfinți ai milostivirii: Sf. Ioan Gură de Aur și Sf. Vincențiu de Paul, despre Jubileul tinerilor și despre virtutea consolării în viața Fericitului Vladimir Ghika. Rubrica Oameni și locuri vă invită într-o vizită la Istanbul, oraș ce adăpostește urmele măreției bizantine, dar și o biserică catolică, „soră” cu Catedrala „Sf. Iosif”, din București. La rubrica Universul familiei propunem două materiale despre educația copiilor, inspirate din exortația apostolică Amoris laetitia. La paginile dedicate tinerilor vă oferim un interviu cu Pr. Daniel Bulai, care timp de 21 de ani a fost responsabil cu pastorația tinerilor din Arhidieceză. Rubrica Povești de viață prezintă povestea Reginei Ana a României, o regină catolică.

Din paginile revistei nu lipsesc știri din țară, de la Vatican și din lume, semnalări ale unor evenimente culturale și ale unor noi apariții de carte.

Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475,www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.

Show Buttons
Hide Buttons