Luna septembrie este prin tradiție cea în care clinchetul clopoțelului se face iarăși auzit, însoțind zarva veselă a mulțimii copiilor care umplu curțile și clasele școlilor. În acest context Preasfințitul Cornel scrie despre școlile catolice și învățământul propus de Biserică. Tematica învățământului este atinsă și prin analiza pe care Monica Râpeanu o face situației create de așa-zisul proiect de Strategie Națională de Educație Parentală – sub titlul „Părinți, atenție la capcane”.

Tocmai s-a terminat la Dublin întâlnirea Mondială a Familiilor și revista noastră nu putea să nu rezerve un spațiu generos acestui important eveniment la care a participat și Papa Francisc. De altfel agenda Sfântului Părinte și învățătura sa trimit și la alte teme care sunt preluate în paginile revistei.

Paginile tinerilor, ca de obicei, marchează bine drumul pe care îl parcurg aceștia, de la teme imediate ca  prietenia, la experiențele de la Satu Mare de la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic, la privirea orientată spre Sinodul Episcopilor care va trata problemele tinerilor.

Sigur că nu lipsesc și aprofundări plecând de la întrebări ca cea pusă de Claudia Stan: Nuntă în Cer sau pe pământ? sau cea pusă de Pr. Tarciziu Șerban: Poate fi reconstruită o viață distrusă? sau cea sugerată de minunea Sf. Solomon Leclercq: Cum se poate da speranță unei națiuni? Avem și o aprofundare a Apocalipsului în dialogul cu Pr. Marie-Élie.

De la noi din Arhidieceză: o nouă expoziție la Muzeul de Istorie până pe 1 octombrie, exerciții spirituale, forumuri, cursuri, comemorări, cateheze, misiuni, pelerinaje etc. – despre fiecare găsiți câte ceva în paginile revistei noastre.

Lectură plăcută!

Show Buttons
Hide Buttons