c1_082016webAu trecut (deja) trei ani de la beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika, un eveniment important al Bisericii noastre locale, amintit de PS Cornel Damian în editorialul acestui număr al revistei. Episcopul îl prezintă pe laicul Vladimir Ghika, martor al milostivirii lui Dumnezeu, și amintește, totodată, că „pe parcursul acestui An Sfânt, în fiecare număr al revistei Arhidiecezei noastre este ilustrată una dintre faptele de milostivire trupească și sufletească pusă în practică de Vladimir Ghika”.

Rubrica „Focus” propune o retrospectivă asupra vizitei Papei Francisc în Armenia și un interviu cu Pr. dr. Eduard-William Fărtan, despre recentul Sinod panortodox de la Creta. În paginile revistei continuă, apoi, prezentarea asociațiilor care activează în Arhidieceză – în acest număr, Asociația Signis România și Asociația Clubul Sportiv Român -, iar Viviana și Alexis Dimcev aduc în atenția cititorilor, la rubrica „Oameni și locuri”, capela sanctuarului de la Banneux (Franța) și replica ei românească de la Cărbunari (Blaj).

„Universul familiei” prezintă mărturiile a trei familii, referitoare la Exortația apostolică Amoris laetitia, un scurt reportaj despre participarea tinerilor din Arhidieceza noastră la Zilele Mondiale ale Tineretului de la Cracovia (Polonia), viața Sfântului Josemaria Escriva de Balaguer – în benzi desenate -, și povestea unui astronaut american care l-a luat pe Isus cu el, în spațiu. Alte subiecte: despre inițiativa „Fă ce face popa”, știri din țară, de la Vatican și din lume; semnalări de evenimente culturale și noi apariții de carte; curiozități.

Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475,www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.

Show Buttons
Hide Buttons