Numărul pe luna august al revistei Actualitatea creștină se deschide cu editorialul ÎPS Aurel Percă intitulat „Sfânta Fecioară Maria, semn de speranță și fericire pentru tineri”, în care, referindu-se la Ziua Mondială a Tineretului 2023 care se desfășoară la Lisabona, a pornit de la cuvintele: „Maria s-a sculat și s-a dus în grabă…” (Luca 1, 39) și a spus: „Asemenea Mariei care îl poartă pe Cristos în ea, fiecare tânăr creștin este chemat să fie un purtător al Evangheliei în lume.

Maria din Nazaret este marea figură a parcursului creștin: ea ne învață să îi spunem «da» lui Dumnezeu. În episodul biblic al Vizitării, actul de a se ridica în picioare o prezintă pe Maria atât ca femeie a carității, cât și ca misionară. Plecarea în grabă reprezintă atitudinea indicată de Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului de la Lisabona: «Evanghelizarea tinerilor să fie activă și misionară, pentru că astfel vor recunoaște și vor fi martori ai prezenței lui Cristos cel viu.»” Paginile 14-15 vorbesc despre „Caritatea în inima vieții creștine”. La pagina 16 se oferă un răspuns la întrebarea: „Sunt tinerii o adevărată speranță?” Pagina 17 prezintă în continuare detalii despre „Grupul Arhidiecezei pentru Portugalia”. Pagina 22 adresează îndemnul: „Ai curajul să fii fericit!” Pagina 24 relatează despre „Providența divină în viețile noastre”. Pagina 26 aduce în centrul atenției întrebarea: „Distrug sau reconstruiesc?” Pagina 27 ne face cunoștință cu Nicolae Ion Ghica. Pagina 33 prezintă „Un profesor de altădată”, I. M. Rașcu.

În paginile revistei se mai găsesc știri din țară, de la Vatican și din lume, anunțuri, idei pentru timpul liber. Lectură plăcută!
 

Show Buttons
Hide Buttons