„Aduc mulțumire lui Dumnezeu, care a permis succesorului lui Petru să se întoarcă în acea țară, la douăzeci de ani după vizita sfântului Ioan Paul al II-lea.” Pentru că este greu să vorbim la trecut despre vizita Papei Francisc în ţara noastră, readucem în prim-plan acest moment istoric deschizând numărul din luna august al revistei noastre cu intervenția Sfântului Părinte la Audienţa generală de pe 5 iunie, când Pontiful a prezentat o cateheză despre călătoria sa apostolică în România.

Rubrica Focus dedică spațiu noului episcop al Diecezei de Iaşi, Mons. Iosif Păuleț, Liturghiei de mulţumire pentru vizita Papei, celebrată în Catedrala Sf. Iosif, și continuă serialul despre papalitate. Rubrica Biserică și societate la pagina Bioetică prezintă simpozionul dedicat catehezelor Sf. Ioan Paul al II-lea despre Teologia trupului și îl aduce în atenția cititorilor pe Petru Favre, sfântul care lucra cu ajutorul îngerilor.

La paginile Suflet tânăr, destinatarilor paginilor le este transmisă atenționarea Jocul „te dă de gol” și le sunt oferite O rugă… pentru vară și un rezumat al activităților din anul pastoral 2018-2019. Universul familiei prezintă reflecția Medjugorje, o oază de pace, paginile de Spiritualitate amintesc că Dumnezeu face dreptate pe pământ și prezintă o minune obținută prin mijlocirea Cardinalului John Henry Newman, care va fi canonizat în luna octombrie. Rubrica Locuri de pelerinaj propune textul Sanctuarul, spațiu privilegiat pentru a atinge milostivirea Domnului.

Și în acest număr al revistei puteți citi știri din Arhidieceză, de la Vatican și din lume, semnalări ale unor apariții de carte, idei pentru timpul liber, anunțuri. Lectură plăcută!

sdgdfhfjdj

Show Buttons
Hide Buttons