Numărul din august al revistei noastre se deschide cu editorialul PS Cornel Damian în care vorbeşte despre solemnitatea Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare în care, cu 45 de ani în urmă a avut loc montarea vitraliului din centrul absidei altarului Catedralei Sf. Iosif, reprezentând-o pe Sf. Fecioară Neprihănit Zămislită, Patroana Arhidiecezei noastre.

Rubrica Focus prezintă un interviu realizat cu cei 3 preoţi din Arhidieceză, care pe 15 august celebrează Jubileul de aur al Preoţiei lor. Rubrica Bioetica oferă o Lecție de peste ocean despre Școala Medicală Catolică de Vară din SUA, iar Res-publica prezintă câteva aspecte legislative aduse în actualitate de cazul cuplului homosexual Adrian Coman – Clai Hamilton. Paginile Suflet tânăr oferă un bilanţ al Anului pastoral ce s-a încheiat cu INTC de la Satu Mare, o mărturie referitoare la „Întâlnirile” cu Monseniorul şi informaţii despre prezența tinerilor din ARCB la INTC.

Universul familiei se deschide cu pagina dedicată copiilor, ce prezintă istoria Sf. Augustin şi a mamei sale, Sf. Monica, continuă cu o prezentare a icoanei Întâlnirii Mondiale a Familiilor de la Dublin şi cu o provocare despre trăirea credinţei în perioada concediilor. Paginile de spiritualitate continuă prezentarea psalmilor şi a catehezelor Papei Francisc şi prezintă istoria unei vindecări datorate mijlocirii Sfintei Miriam a lui Isus Răstignit. La Pagina Ghika, apostolatul epistolar vorbește despre încredinţarea în mâinile lui Dumnezeu, iar Dialogurile cu dichis redau partea a II-a a interviului Cât de păcătos e „sfântul” de mine?. Din acest număr nu lipsesc pagina de cultură, știri, anunțuri.

Show Buttons
Hide Buttons