Numărul din luna iulie al revistei Actualitatea creștină se deschide cu Scrisoarea pe care PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, a adresat-o tinerilor cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului ce se va desfășura la Cracovia, în perioada 26-31 iulie. La rubrica Vatican, prezentăm un material despre interviul pe care Papa Francisc l-a acordat în luna mai cotidianului francez La Croix, în care abordează teme ca: emigranți, islamism, laicitate, Franța, misionari, abuzuri, ipoteza unei reintegrări a lefebvrienilor în Biserică. La rubrica Focus, Anca Mărtinaș Giulimondi vorbește despre vizita Papei, pe 13 iunie, la sediul organizației internaționale „World Food Programme”, din Roma, ce combate foametea la nivel mondial, unde Pontiful a susținut dreptul fiecărui om de a avea acces la hrana necesară. Tot la această rubrică dedicăm două pagini sfințirii de preoți de pe 19 iunie, din Catedrala „Sf. Iosif”, și mărturiilor preoților nou sfințiți.

În paginile dedicate asociaţiilor de laici prezentăm Asociația Legio Mariae și Asociația Misionară Catehetă a Inimii lui Isus. În paginile dedicate Anului Milostivirii puteți citi despre Jubileul slujitorilor altarului și despre Jubileul bolnavilor celebrat în Catedrala „Sf. Iosif”, dar și despre uitarea de sine în viața Fericitului Vladmir Ghika. Rubrica Oameni și locuri vă invită să urcați Muntele Carmelului, loc al manifestării miraculoase a Dumnezeului lui Israel prin profetul Ilie. La rubrica Universul familiei vă propunem o mărturie despre o tânără care a reușit să scape din infernul traficului de persoane. În paginile revistei vă oferim, de asemenea, impresii ale unor tineri ce se pregătesc să participe la ZMT Cracovia, știri din țară, de la Vatican și din lume.

Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475,www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.

Show Buttons
Hide Buttons