Numărul din luna iulie al revistei Actualitatea creștină se deschide cu editorialul în care ÎPS Aurel Percă ne adresează o provocare. Pornind de la faptul că „istoria este învățătoarea vieții”, ne transmite întrebarea: „ce învățăm din pandemia de Covid-19?” Și precizează în continuare: „În diferite ocazii la începuturile pandemiei de coronavirus şi apoi în perioada cât am stat închiși în casele noastre, au răsunat fraze ca «vom ieşi din această situaţie mai buni… această situație ne va schimba cu adevărat în mai bine…» Personal am manifestat un oarecare scepticism fie pentru situații istorice (…) sau din diferite motivații biblice, şi chiar din experiență personală. Nimic nou sub soare!” Tot despre pandemie citim la rubrica L’Osservatore Romano unde ne sunt prezentate „Reflecţii post-pandemie despre reciprocitate”. La paginile de Focus aflăm despre „Sfântul Rozariu în mondoviziune”, despre „Hirotonirea de preoți” și despre „Liturghia Crismei”.

La rubrica Biserică și societate descoperim faptul că „Fără bătrâni nu există viitor”. Iar la Doctrina socială – DOCAT ni se vorbește despre „Munca noastră cea de toate zilele”. Paginile Suflet tânăr ne prezintă ce înseamnă „Educarea rațiunii”, și anume cum să respectăm principiul conform căruia „dacă dorim ca reacțiile noastre să fie mai bune, avem nevoie să ne educăm rațiunea să iubească”. La Universul familiei este vorba despre „Sângele dragostei”, cu referire la devoțiunea către Sângele lui Isus. Dosarul din acest număr ne prezintă evenimentul dezvelirii bustului dedicat Papei Francisc. Rubrica File de istorie ne prezintă „O Madonnă coborâtă  parcă din portalurile catedralelor, cu chip brâncușian”.

Nici din acest număr nu lipsesc știrile din Vatican și din Arhidieceză, știrile interne și externe, ideile pentru timpul liber. Lectură plăcută!

sdgdfhfjdj

Show Buttons
Hide Buttons