Numărul din luna iunie al revistei Actualitatea creștină se deschide cu editorialul în care ÎPS Aurel Percă rememorează călătoria apostolică a Papei Francisc în țara noastră, care a avut loc acum un an: „De la început Papa ne-a chemat «să mergem împreună». (…) Etapele călătoriei apostolice-pelerinaj au fost: București – Șumuleu Ciuc – Iaşi – Blaj. Peste tot Papa a întâlnit «fața» familiei lui Dumnezeu care cuprinde copii, tineri, soți, persoane consacrate, persoane în vârstă din diferite regiuni şi tradiții (…) Papa Francisc a venit în România «ca un pelerin și frate», într-o «țară frumoasă și primitoare», şi a plecat foarte edificat, încărcat cu multe impresii şi amintiri frumoase.” Tot despre o rememorare este vorba și la paginile care ne oferă o mărturie: „Papa Francisc. De la naturalețe la profunzime”.

Paginile Biserică și societate ne relatează povestea statuii Mântuitorului de la Biserica Franceză din București. La rubrica Doctrină socială – DOCAT se vorbește despre legătura strânsă dintre o familie sănătoasă și o societate sănătoasă. Rubrica Universul familiei conține o consacrare: „Inimii Neprihănite şi Inimii lui Isus îi încredinţăm inimile de soţi, de părinţi, de copii ca ele să rămână unite: inimă lângă inimă, inimă la inimă.” La rubrica Sfânta Scriptură – Psalmii ni se oferă răspunsul la întrebarea: „Ce a schimbat pandemia în noi?” Despre povestea unui sfânt care a salvat de la moarte un prunc aflăm din rubrica Minuni și sfinți. Rubrica File de istorie ne prezintă istoria icoanei Maicii Domnului „di Caravaggio”. Dintre cei care l-au cunoscut pe Vladimir Ghika, în acest număr al revistei facem cunoștință cu Pr. Jean Leblanc.

Nici din acest număr nu lipsesc știrile din Vatican și din Arhidieceză, știrile interne și externe, ideile pentru timpul liber. Lectură plăcută!

 

sdgdfhfjdj

Show Buttons
Hide Buttons