Editorialul PS Cornel Damian care deschide numărul din luna iunie al revistei noastre ne vorbește despre chemarea la sfințenie în lumea contemporană, plecând de la cea de-a treia Exortaţie apostolică a Papei Francisc – Gaudete et exsultate – („Bucurați-vă și tresăltați de veselie”, Mt 5,12).

Rubrica Focus prezintă catehezele pregătitoare pentru Întâlnirea Mondială a Familiilor, de la Dublin, din luna august, şi concluziile sesiunii plenare de primăvară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România. Rubrica Bioetică vorbeşte despre Libertatea și obiecția de conștiință, iar Res-publica aduce în atenția cititorilor Ziua Internațională a Donatorului de Sânge.

Universul familiei propune reflecția Noile drepturi şi realitatea familiei şi ne interpelează cu privire la relația noastră cu sfinții. Paginile de Spiritualitate o prezintă pe Sf. Maria Elisabeta Hesselblad și o mărturie a faptului că Binecuvântarea și rugăciunea vindecă, iar Pagina Ghika continuă apostolatul epistolar, vorbind despre Îndrumarea spirituală. În acest număr al revistei, paginile dedicate în mod obișnuit Dialogurilor cu dichis conțin câteva gânduri despre Sfânta Euharistie, sacramentul care ne copleșește cu toate darurile spirituale. La rubrica Biserica misionară continuă mărturia despre experienţa misionară a unui grup de laici în Kenya. Paginile de Cultură prezintă tabloul Preasfânta Inimă a lui Isus, realizat de Pompeo Batoni, autorul celei mai faimoase imagini a Inimii Preasfinte a lui Isus, operă ce a devenit imaginea oficială a devoțiunii către Preasfânta Inimă.

Și în acest număr al revistei puteți citi paginile dedicate tinerilor, știri, anunțuri, recomandări pentru timpul liber. Lectură plăcută!

Show Buttons
Hide Buttons