c1_052016_webCum ar fi să călătoriți cu metroul în București și să coborâți la o stație unde, la doi pași, este o capelă unde a apărut Sfânta Fecioară? Viviana și Alexis Dimcev au luat metroul în Paris și au coborât la Rue du Bac, iar în numărul din iunie al revistei „Actualitatea creștină”, a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, vă prezintă Capela Fecioarei Medaliei Miraculoase. În schimb, despre aparițiile Sfintei Fecioare Maria la Fatima, în Portugalia, acum aproape o sută de ani, vorbește în editorial PS Cornel Damian, Episcop auxiliar al Arhidiecezei. Mesajul de la Fatima, spune episcopul, este încă actual: „un mesaj de speranță pentru zilele noastre, atât pentru omenire, în general, devastată de violențe și războaie, dar și pentru Biserica prigonită în unele părți ale lumii, și totodată pentru Europa, unde sporește indiferența față de Dumnezeu”.

Rubrica „Focus” aduce în atenția cititorilor trei evenimente importante: publicarea, la 8 aprilie, a Exortației apostolice post-sinodale a Papei Francisc, intitulate Amoris laetitia („Bucuria iubirii”); celebrarea, la 8 mai, a Celei de-a 50-a Zile Mondiale a Comunicațiilor Sociale; și vizita Suveranului Pontif în insula Lesbos (Grecia), din 16 aprilie. Continuă, apoi, prezentarea asociațiilor de laici care activează pe teritoriul Arhidiecezei: în acest număr citiți despre Mișcarea Focolarelor şi despre Comunitatea Emanuel.

Alte subiecte interesante: despre greșeală și iertare în piesa de teatru Femeia adulteră, scrisă de Monseniorul Vladimir Ghika; știri din țară, de la Vatican și din lume; semnalări de evenimente culturale și noi apariții de carte; curiozități.

Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475,www.librariasfiosif.ro).

Show Buttons
Hide Buttons