AC 062015_webNumărul din luna iunie al revistei Actualitatea creștină se deschide cu Cateheza despre milostivire pe care ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, a ținut-o în Catedrala „Sfântul Iosif”, în cadrul Audienței jubiliare.

Rubrica Focus aduce în atenția cititorilor Marşul Tăcerii, organizat pe 28 mai de Asociaţia Familiilor Catolice „Vladimir Ghika” și AGRU Bucureşti (Asociaţia Generală a Românilor Uniţi cu Roma) ca o manifestare a dorinței ca Legea și hotărârile judecătorești să fie respectate și aplicate în România. Tot la această rubrică propunem cititorilor mai multe materiale dedicate Slujitorilor altarului – 30 de ani de preoție ai promoției 1986, din care face parte și PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, hirotonire de preoți în Catedrală și Pelerinajul seminariștilor în Polonia – , dar și concluziile Adunării plenare de primăvară a Conferinței Episcopale, găzduite de Episcopia Greco-Catolică de București, în perioada 9-11 mai.

În această lună, paginile dedicate asociațiilor de laici ce activează pe teritoriul Arhidiecezei aduc în prim-plan Comunitatea Papa Ioan al XXIII-lea și Asociaţia Familiilor Catolice „Vladimir Ghika”. La Rubrica Credința în fapte, Asociaţia Caritas Bucureşti prezintă rezultatele colectei din bisericile Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, de pe 8 noiembrie, destinate ajutorării familiilor victimelor şi răniţilor de la Clubul Colectiv. Rubrica Oameni și locuri ne poartă în această lună la Paray-le-Monial, un orășel din Franța, leagănul devoțiunii către Preasfânta Inimă a lui Isus.

Alte subiecte: despre cele trei înmormântări ale Monseniorul Ghika; ultima tiară; știri din țară, de la Vatican și din lume; semnalări ale unor noi apariții de carte.

Revista poate fi achiziționată de la Librăria Sf. Iosif, din București (str. G-ral Berthelot 19, tel. 0212015457, 0212015475,www.librariasfiosif.ro), sau în parohiile Arhidiecezei.

Show Buttons
Hide Buttons