Numărul din luna mai al revistei Actualitatea creștină se deschide cu editorialul ÎPS Aurel Percă în care ni se spune, printre altele: „Paştele din acest an a fost şi rămâne Paştele Familiei, un Paște «cu uşile închise», totuși a fost Paştele, sărbătoarea cea mai mare a creștinilor. Am rămas  cu toții în casele noastre (nu chiar cu ușile încuiate!), ne-am manifestat preocupările şi temerile, dar poate am simțit mai mult farmecul de a sta împreună cu toţi membrii familiei, de a manifesta afecțiunea faţă de cei dragi, de a face o serie de lucruri pe care am uitat să le mai facem… Acest timp «de încercare» – departe de a fi fost un timp al bucuriei exterioare – ne-a permis şi ne permite încă să descoperim şi să gustăm frumusețea «bisericii domestice», a micilor noastre biserici de familie.”

La rubrica Osservatore Romano aflăm povestea unui imigrant ateu care ajunge la scaunul episcopal. Fiind luna mai, privirea ni se îndreaptă „spre chipul tău frumos, Maică Preacurată”. La rubrica Focus mai aflăm despre aniversarea Editurii ARCB și a revistei Actualitatea creștină. Centenarul nașterii Papei Ioan Paul al II-lea ne este propus la rubrica Biserică și societate, unde acest Suveran Pontif este prezentat drept „atlet al lui Dumnezeu”. La rubrica Centenar ne este prezentată tot personalitatea Papei Ioan Paul al II-lea, căruia îi este subliniată „grija pentru coloana vertebrală a Bisericii”. Mai putem citi în paginile revistei despre Cardinalul Barbarin care este „fascinat de Sfânta Fecioară Maria”, despre Nae Ionescu și despre biografia Arhiepiscopului Cisar. Rubrica Pe drumurile Romei ne arată cum „zilele de suferință nu sunt zile pierdute”.

Nici din acest număr nu lipsesc știrile din Vatican și din Arhidieceză, știrile interne și externe, ideile pentru timpul liber. Lectură plăcută!

sdgdfhfjdj

Show Buttons
Hide Buttons