Bucuria și pacea Învierii să ne cuprindă pe noi toți! Să nu uităm, ba mai mult, să ne pregătim și pentru un alt prilej de bucurie pentru noi, pentru Biserica locală și pentru țara noastră: vizita Sfântului Părinte Papa Francisc. Este, până atunci, un timp privilegiat pentru a medita asupra locului și misiunii Suveranului Pontif în tradiția și în învățătura Bisericii noastre Catolice, pentru a întări din nou legătura noastră de comuniune cu urmașul Sfântului Petru, căruia Isus i-a spus: „Tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica mea” (Mt 16,18). Acesta este îndemnul transmis de ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, prin Scrisoarea pastorală de Paști, care deschide numărul din luna mai al revistei noastre, îndemn la trăirea bucuriei Învierii și la pregătirea vizitei Papei Francisc.

Rubrica Focus dedică spațiu sesiunii plenare de primăvară a Conferinței Episcopilor Catolici din România, prezintă vizita Papei în Maroc, continuă serialul despre papalitate. În paginile Suflet tânăr PS Cornel Damian le vorbește tinerilor despre exortația apostolică postsinodală Christus vivit. Universul familiei povestește despre originea expresiei Grădina Maicii Domnului și oferă încă o pagină din catehezele Papei Francisc, vorbind despre Educația în familie. La rubrica Societate, le propunem cititorilor Declarația episcopilor COMECE în vederea alegerilor europene din 2019 și îndemnul episcopilor catolici din țara noastră în vederea alegerilor.

Și în acest număr al revistei puteți citi paginile de spiritualitate, știri de la Vatican și din lume, semnalări ale unor apariții de carte, idei pentru timpul liber, anunțuri.

Vă dorim un timp pascal binecuvântat! Cristos a înviat!

Show Buttons
Hide Buttons