Numărul din luna mai al publicaţiei noastre debutează cu Editorialul în care PS Cornel Damian vorbeşte despre sărbătoarea Sf. Fecioare Maria, Mamă a Bisericii, care, din voința Papei Francisc, începând din acest an va fi celebrată în întreaga Biserică Catolică în ziua de luni, după Sărbătoarea Rusaliilor.

Rubrica Focus aduce în atenţia cititorilor cea de-a treia exortaţie apostolică a Papei Francisc – Gaudete et exsultate, dedicată chemării la sfințenie în lumea contemporană, şi intervenţia Mons. Miguel Maury Buendía: Ştirile False – o anatomie a dezinformării sociale. Rubrica Bioetică vorbeşte despre Irlanda, la răscruce, aducând în prim-plan referendumul organizat pentru a legaliza avortul, iar la rubrica Eveniment este prezentată expoziţia cu desenele Monseniorului Vladimir Ghika, ce va fi deschisă la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti între 12 iunie – 3 septembrie 2018.

Universul familiei propune reflecția Bătălia pentru viaţă şi iubire şi adresează o întrebare poate neliniştitoare pentru unii trăitori ai credinţei: Olimpic la religie / premiant la credință? Paginile de Spiritualitate îl prezintă pe Sf. Amato Ronconi, prin a cărui putere de mijlocire este vindecat un copilaş bolnav, iar Pagina Ghika continuă apostolatul epistolar, vorbind Despre Unirea Bisericilor. La Dialogurile cu dichis, prezentăm a doua parte a interviului (Re)convertirea la Învierea lui Cristos. La rubrica Biserica misionară continuă mărturia grupului de laici care a trăit o experienţă misionară în Kenya, iar paginile de Cultură prezintă tabloul Coborârea Duhului Sfânt, al pictorului sienez Duccio di Buoninsegna.

Din revistă nu lipsesc paginile dedicate tinerilor, știri, anunțuri, recomandări pentru timpul liber. Lectură plăcută!

Show Buttons
Hide Buttons