Sângele martirilor, ferment de viață evanghelică este titlul Editorialului din această lună al PS Cornel Damian, în care vorbește despre cei şapte episcopi ai Bisericii Greco-Catolice din România, ce vor fi ridicați în curând la cinstea altarelor, mulțumindu-i lui Dumnezeu „pentru acest dar făcut Bisericii noastre locale”.

Rubrica Focus aduce în prim-plan vizita Papei Francisc în România, prezentând programul detaliat al vizitei în țară și la București; continuă serialul despre papalitate și oferă informații despre campania Vote for Family 2019, organizată de Federația Asociațiilor Familiale Catolice din Europa în vederea pregătirii participării la alegerile europarlamentare din 23-26 mai.

Rubrica Biserică și societate, la pagina Bioetică vorbește despre suferință, provocându-i pe cititori cu întrebarea: Cu ce fel de ochi privim suferința?, iar pagina Îngerii Romei oferă câteva Din îndemnurile unui sfânt angelic, Alois de Gonzaga. La paginile Suflet tânăr sunt prezentate impresii de la Festivalul tinereții, iar rubrica Tinerii întreabă oferă un model pentru o comunicare eficientă. La Universul familiei, textul Între deschidere şi concreteţe face o paralelă între stilul de comunicare al Papei Ioan Paul al II-lea și cel al Papei Francisc, iar pagina cu fragmente din Catehezele Papei Francisc vorbește despre cele trei cuvine „magice”, ce trebuie să se regăsească în viața fiecărei familii: „te rog”, „mulțumesc”, „iartă-mă”.

Și în această lună, revista cuprinde știri din țară, de la Vatican și din lume, semnalări ale unor evenimente culturale și ale unor noi apariții de carte, idei pentru timpul liber. Vă dorim lectură plăcută!

Show Buttons
Hide Buttons