„Postul Mare. Drumul creștinului spre Paște” este titlul editorialului din numărul din martie al revistei, care se deschide cu următoarele cuvinte: „Postul Mare este drumul Bisericii spre sărbătoarea Paştelui, misterul central al istoriei, izvorul vieţii noi, al speranţei şi al mântuirii. Isus Cristos este Mielul pascal care ni se dăruieşte din iubire şi Paştele său este motivul ultim al planului de iubire al lui Dumnezeu Tatăl. Suntem aşadar invitaţi să ne fixăm privirea asupra lui Cristos (cf. In 19,37), pentru a fi învăluiţi de iubirea Lui.” La rubrica Evenimente este prezentată la paginile 8-9 întâlnirea internațională care va avea loc la Assisi între 26 și 28 martie, iar la pagina 10 este pus în centrul atenției mesajul Papei Francisc pentru Davos 2020. Rubrica Exortație apostolică relatează despre noul document al Papei Francisc intitulat Querida Amazonia.

Rubrica Suflet tânăr vorbește despre pariul pe care trebuie să-l facă oamenii și ne oferă răspunsul la întrebarea: „De ce am nevoie de relaxare?” Rubrica Universul familiei prezintă „Pactul educativ global”, iar rubrica Sfânta Scriptură – Psalmii ne arată ce se întâmplă „Când oamenii se iau la întrecere cu Dumnezeu”.

La rubrica Minuni și sfinți aflăm despre o mămică în stare critică vindecată în mod miraculos de Monseniorul Romero. Rubrica Sfinți îl pune în prim plan pe Sfântul Iosif, sărbătorit la 19 martie. Dintre cei care L-au cunoscut pe Vladimir Ghika (și reciproc) în numărul de față facem cunoștință cu Nadejda Lappo-Danilevsky. În noua rubrică Pe drumurile Romei pășim „În Via del Pellegrino, la un pas de bazilica San Pietro”.

Nici din acest număr nu lipsesc știrile din Vatican și din arhidieceză, știrile interne și externe, ideile pentru timpul liber. Lectură plăcută!

sdgdfhfjdj

Show Buttons
Hide Buttons