Editorialul PS Cornel Damian, care deschide numărul din luna martie al revistei noastre, conține o reflecție plecând de la Mesajul Papei Francisc pentru Postul Mare și ne transmite tuturor convingerea că trebuie să considerăm Postul Mare, drum de convertire și timp de speranță.

Rubrica Focus este dedicată întâlnirii de la București a delegației Bisericilor din Europa cu autoritățile statului, în contextul președinției române a Consiliului UE, conține o prezentare a Declarației comune semnate de Papa Francisc și de Marele Imam al moscheii Al-Azhar din Cairo și continuă serialul despre papalitate.

Rubrica Biserică și societate la pagina Bioetică adresează cititorilor întrebarea provocare: Editarea genetică – un pas înainte?, iar pagina Îngerii Romei prezintă Două capodopere „înaripate”. La paginile Suflet tânăr continuă interviul cu PS Cornel Damian dedicat Sinodului tinerilor și este prezentată o frumoasă mărturie despre participarea la ZMT Panama. Universul familiei prezintă o reflecție ce are ca punct de plecare vizita Papei Francisc în Emiratele Arabe Unite, iar pagina dedicată catehezelor Papei vorbește despre sacramentul căsătoriei. Paginile de Spiritualitate avertizează: Atenţie la promisiunile iluzorii!, iar la Pagina Ghika continuă mărturiile unor persoane ce L-au cunoscut pe Vladimir Ghika (și reciproc). Dialogurile cu dichis prezintă în această lună prima parte a interviului La ce (mai) e bună spovada? De la „smartificare” la sanctificare, pe care Claudia Stan l-a realizat cu părintele Laurențiu Dăncuță.

Și în acest număr, revista cuprinde știri din țară, de la Vatican și din lume, anunțuri, recomandări pentru timpul liber. Lectură plăcută!

Show Buttons
Hide Buttons