c1_022016Ştiţi în ce oraş european există cea mai veche farmacie funcţională, precum şi o biserică construită după aceleași planuri ca și Chiesa del Gesù, din Roma? În paginile rubricii „Oameni și locuri”, numărul din februarie al revistei „Actualitatea creștină” vă oferă o frumoasă incursiune prin Dubrovnik, orașul croat care îl are ca patron pe Sfântul Blaziu şi care l-a dat pe unul dintre cei mai mari savanţi europeni, pe iezuitul Roger Boscovich.

De la un iezuit al timpurile noastre, Papa Francisc, vă aducem Mesajul pentru Postul Mare, Cateheza din 13 ianuarie, dedicată fidelității în Milostivire, şi trei îndemnuri selectate din cuvântările sale. În paginile dedicate Anului Milostivirii mai puteți citi despre celebrarea Jubileului migranților, despre „faptele milostivirii” din viața Fericitului Vladimir Ghika, despre parabola „oii regăsite” și despre doi sfinți ai milostivirii: Policarp, episcop, și Ieronim Emiliani.

Cu acest număr al revistei inaugurăm o rubrică nouă, dedicată asociaţiilor de laici consacraţi care activează în Arhidieceza de Bucureşti, şi vă prezentăm Comunitatea „Magnificat” şi Institutul secular „Sfânta Tereza a Pruncului Isus”. La 2 februarie s-a celebrat Jubileul persoanelor consacrate şi încheierea Anului Vieţii Consacrate, ocazie cu care ÎPS Ioan Robu le-a adresat o Scrisoare pastorală persoanelor consacrate din Arhidieceză.

În paginile revistei vă oferim, de asemenea, informaţii despre campania „40 de zile pentru viaţă” şi amintim aniversarea, la 15 februarie, a consacrării Catedralei „Sfântul Iosif” din Bucureşti. Lectură plăcută!

 

Show Buttons
Hide Buttons