Numărul din februarie se deschide cu omilia ținută de ÎPS Aurel Percă cu ocazia inaugurării slujirii sale ca Arhiepiscop Mitropolit de București. Adresându-se celor prezenți, a spus printre altele: „Astăzi încep un anotimp inedit şi un drum nou pentru mine împreună cu dumneavoastră, iubiţi fraţi şi surori în Cristos. O nouă dieceză pentru mine, ca rang de arhidieceză, pentru un păstor care vine din afara ei. Percep momentul ca o provocare foarte sugestivă, dar şi angajantă.” În continuare, în revistă este redat și cuvântul ÎPS Ioan Robu, care a spus în final: „Îl rog pe Dumnezeu și pe Maica Sa Preasfântă să te păstreze în sănătate și seninătate ca Păstor al Arhidiecezei de București, veghind cu gelozie sfântă la izvoarele unității noastre catolice.”

La rubrica Focus este prezentat comunicatul de presă prin care se anunță alegerea a doi episcopi greco-catolici. Rubrica Retrospectivă relatează evenimentul de la 11 ianuarie, cu înscăunarea ÎPS Aurel Percă. Noua rubrică Doctrină socială ne interpelează prin cuvintele „a face sau a nu face”. Rubrica Suflet tânăr vorbește despre ce înseamnă un „om prețios”. La Universul familiei, pornind de la cuvintele ÎPS Aurel Percă „un anotimp inedit și un drum nou”, este exprimat atașamentul față de noul păstor. Catehezele Papei subliniază faptul că „rugăciunea transformă realitatea”. La rubrica Sfânta Scriptură – Psalmii se află în centru „templele și doctrinele lor”. Rubrica Viața consacrată tratează despre înflorirea acesteia în Arhidieceza de București.

Nici din acest număr nu lipsesc știrile din Vatican și din arhidieceză, știrile interne și externe, ideile pentru timpul liber. Lectură plăcută!

sdgdfhfjdj

Show Buttons
Hide Buttons