Editorialul PS Cornel Damian, intitulat Sanctuarul de la Lourdes, loc şi simbol de speranţă şi de har, deschide numărul din luna februarie al revistei noastre și ne adresează invitația „În dar ați primit, în dar să dați!”, care face parte din îndemnurile adresate de Isus ucenicilor săi și care reprezintă și tema Mesajului Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Bolnavului din acest an.

Rubrica Focus prezintă o sinteză a vizitei Papei Francisc în Emiratele Arabe Unite, amintește împlinirea a 135 de ani de la consacrarea Catedralei Sf. Iosif, vorbește despre vizita Papei Francisc în România și continuă serialul despre papalitate.

Rubrica Biserică și societate, la pagina Bioetică ne interpelează adresându-ne întrebarea Cum ne îngrijim de cei cu dizabilități?, iar pagina Îngerii Romei ne asigură că Dumnezeu singur este îndeajuns. La paginile Suflet tânăr debutează interviul acordat redacției acestei rubrici de PS Cornel Damian, despre Sinodul tinerilor. La Universul familiei, în pagina cu fragmente din Catehezele Papei Francisc, Pontiful subliniază marele dar pe care Dumnezeu l-a făcut umanității prin crearea bărbatului și a femeii și prin sacramentul căsătoriei. Paginile de Spiritualitate abordează subiecte precum Sfântul normalității – Alfons Maria Fusco; Gânduri de azi și de ieri, iar la Pagina Ghika continuă mărturiile unor persoane care L-au cunoscut pe Vladimir Ghika (și reciproc); Biserica misionară prezintă noi mărturii ale seminariștilor aflați în Coasta de Fildeș.

Nici în această lună nu lipsesc știri din țară, de la Vatican și din lume, semnalări ale unor evenimente culturale și ale unor noi apariții de carte, idei pentru timpul liber. Vă dorim lectură plăcută!

Show Buttons
Hide Buttons