„Să ne bucurăm cu toții în Domnul, căci Mântuitorul nostru s-a născut în lume. Astăzi a coborât din cer la noi pacea adevărată”. Cu acest îndemn își începe ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, Scrisoarea pastorală adresată credincioşilor cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului din acest an. Cu aceleași cuvinte vă întâmpinăm și noi, în acest timp sfânt al Crăciunului, în suplimentul revistei noastre, Actualitatea creștină.

Revista aduce, așadar, în casele dumneavoastră gândul și urarea ÎPS Ioan, pentru sărbătoarea Nașterii Domnului; apoi, povestea bradului și a ieslei amenajate în acest an în Piața Sf. Petru, din Vatican; și o reflecție despre „Betleemul din inimi” și un reportaj despre Praga – orașul Pruncului Isus. La pagina dedicată Fericitului Vladimir Ghika, vă propunem o rugăciune compusă de Monseniorul, din perioada convertirii sale; în continuare, Pr. Tarciziu Șerban face o reflecție asupra Sfintei Familii de la Nazaret, pornind de la textele liturgice ale sărbătorii, iar Pr. Daniel Bulai ne introduce în celebrarea liturgică a misterului Nașterii Domnului.

Ştirile din viața Arhidiecezei noastre, precum și din cea a Bisericii locale și Universale, sunt completate de informații despre evenimente culturale şi religioase, de o incursiune în jurul lumii, pentru a descoperi împreună cum sărbătoresc alții Crăciunul. De asemenea, vă recomandăm cinci filme pe care le puteți urmări împreună, în familie, în această perioadă, și vă invităm să gustați din „Savoarea Crăciunului”.

Vă dorim lectură plăcută și, dacă vă este cu folos, nu uitaţi să recomandaţi şi altora revista noastră sau să le oferiți celor dragi un abonament cadou de sărbători. Vă mulţumim că ne-aţi fost alături în acest an şi că ne-aţi citit; în anul 2017 vă vom întâmpina cu rubrici noi. Vă dorim tuturor un Crăciun fericit și un An Nou binecuvântat!

Show Buttons
Hide Buttons