Dragi cititori, cu Suplimentul de Crăciun se încheie cel de-al XXXII-lea an de apariție al revistei Actualitatea creștină.

Suplimentul de Crăciun al revistei se deschide cu Mesajul de Crăciun al Înalt Preasfințitului Aurel Percă, în care Păstorul Arhidiecezei exprimă următoarea dorință: Doresc din tot sufletul să bat în mod ideal la ușile caselor dumneavoastră pentru a vă spune tuturor: «Crăciun fericit! S-a născut Fiul lui Dumnezeu!» (…) Acesta este, de fapt, sensul adevărat și profund al Nașterii lui Isus: lumina lui Dumnezeu capătă un chip, ia un trup, intră în istoria omului, pentru a locui în locurile pustii ale omului, la periferii, în casele sărăcăcioase, la granițele existenței umane și ca să le lumineze, nu cu luminile artificiale ale marilor promisiuni de mic preț, ci implicându-se și «contaminându-se» cu viața de zi cu zi a oamenilor, pentru a o lua asupra sa și a o ridica la demnitatea umană corectă.” Rubrica Vatican prezintă ieslea și bradul de la Vatican ca o „chemare universală la mântuire”. La rubrica Suflet tânăr suntem îndemnați să luăm lucrurile mai „cu calm”. La Universul familiei ni se vorbește despre „Paiele de la ieslea lui Isus”. La Cateheză aflăm despre „Sacramentele inițierii creștine: Botezul și Mirul”. Rubrica Spiritualitate ne propune articole precum „Bucuria Crăciunului… este Domnul (Is 12)”, „Poveste de Crăciun” și „Octav Șuluțiu”. Rubrica Sacralitatea în artă pune în centrul atenției o pictură ce înfățișează „Nașterea Domnului”. La rubrica Etcetera găsim o „Retrospectivă a anului 2021 în Arhidieceza de București”.

Nici din acest număr al revistei nu lipsesc paginile de știri din viața Arhidiecezei, din Vatican și din viața Bisericii locale și universale. Sunt prezente, de asemenea, idei pentru timpul liber. Lectură plăcută!

Crăciun fericit cu multă sănătate și pace în inimi! La mulți ani!

 

sdgdfhfjdj
Show Buttons
Hide Buttons