Dragi cititori, cu Suplimentul de Crăciun se încheie cel de-al XXX-lea an de apariție al revistei Actualitatea creștină.

Suplimentul de Crăciun al revistei se deschide cu Scrisoarea Înaltpreasfințitului Ioan Robu, în care Păstorul Arhidiecezei arată cum „după perioada Adventului, timp de post și de rugăciune, timp de mai mare apropiere de «mângâierea Scripturii», cum spune Apostolul Paul (Rom 15,4), iată-ne intrați în Sărbătoarea Crăciunului, în care medităm ceea ce Dumnezeu ne-a descoperit prin profeți, și anume că «un copil ni s-a născut, un fiu ni s-a dat nouă. Stăpânirea va fi pe umerii lui și va fi numit sfetnic minunat, Dumnezeu puternic, părinte veșnic, principe al păcii» (Is 9,5)”.

În paginile revistei se găsește simbolismul bradului și al ieslei Nașterii Domnului care au fost amenajate în Piața Sf. Petru, la Vatican. Mai departe atenția se îndreaptă către Pruncul care este privit cu ochi îngerești. La Universul familiei ne este adresată o invitație, aceea de a dezvrăji Crăciunul, dezvrăjire care se referă nu la „povara frumuseții, a cântului, a bucuriei”, ci la „cea a exteriorității, a superficialității”. În continuare, înțelegem cum Nașterea lui Isus este „prilej de bucurie sufletească”. Ni se face apoi un îndemn, și anume acela de a fi „Sare de Crăciun”. La rubrica Sfânta Scriptură răsună exclamația „Vino, Emanuel!”, venire care ne poate aduce în suflete „bucurie și pace”. Rubrica Social ne prezintă „Crăciunul în inima Caritas”. Dintre personalitățile care l-au cunoscut pe Vladimir Ghika, în acest supliment ne este prezentată figura lui Paul Claudel. Sacralitatea în artă ne descrie tabloul „Sfânta Familie însoțită de îngeri”.

Nici din acest număr al revistei nu lipsesc paginile de știri din viața Arhidiecezei, din Vatican și din viața Bisericii locale și universale. Lectură plăcută!

Crăciun fericit cu sănătate și pace în inimi! La mulți ani!

sdgdfhfjdj

Show Buttons
Hide Buttons